Sunday, January 3, 2010

Catatan....Weekend Sabtu


Hari Sabtu tak ada plan pun nak berjimba-jimba ke mana-mana....tapi Abie dah janji dengan budak-budak nie nak bawak pergi ber riadah di Taman Bukit Jalil...biasanya jarang jadi sebab menjelang petang budak-budak dah start tidur...

Tapi semalam jadi la jugak...tapi baru jek halfway..belum sampai halfway pun...hujan dah start turun rintik rintik.. Iskandar dah hafal setiap kali tanya nak pergi mana..."Bukit Jallill...."..masa tue dah start pujuk-pujuk dah... tak per la dek.... kalau hujan kita pergi lain kali lah yer....

Abie dah tanya..nak pergi ker tak nieh..abih dah dari jauh tengok gelap gelita jek..cakap ngan Abie tak yah pergi ler...sekali tue... Abie terus lencong ker Mines Shopping Center...huhuhuh... Mummy adalah sangat vogeh...pakai track bottom ngan t-shirt bodoh jek..huhuhuhu....



ada pulak pet shop kat Mines tue...suka bebudak nie tengok binatang... anak milenium kan..nampak lipas pun menjerit.... ehehehehehe menjerit takut..... ini dapat lak tengok ARKUS...

 

 sangat comel arkus nieh... Izzati siap request lagik nak bela.... Mummy kata..sapa nak jaga... cewah dengan confidentnya menjawab... "Kakak la jaga...." amboi amboi..iyelah tue kakak jaga..... jenuh Mummy dok jaga nanti...kononnnn....

 

 



 

Nak menghilangkan bosan budak nieh..konon-konon (konon lagik) Abie ajak gie cruising..sekali tengok harga..ala-ala tercekik gak la... so bawak adik lepak Aunty Anne's jek... sebab kakak dari kelmarin teringin nak makan Aunty Anne's nieh...kebetulan sebelah tasik..err tasik ek...hentam ler...so seronok la adik tengok ayer....

Nak cruising pun tak boleh...sebab hujan memang sangat lebat... so layan buang masa jelah kat Mines tue...elok elok nak ber riadah...terus tak jadik....tak dak rezeki adik nak main kat playground Taman Bukit Jalil tue....

Maybe next time yer dekk...






http://azimahas.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

please be nice to me