Monday, January 4, 2010

Catatan....Weekend Ahad



Wah rasanya cuti new year nie asik la keluar jek berjalan jek kejenya..walaupun dekat-dekat asik kuar jek... dah lama sebenarnya kami tak keluar cam gini....

Hari Ahad plan sebenarnya nak cari stationery Izzati jek..riuh nak kan pensil baru pensil box baru..beg baru...wah..baru tadika kakak...dah macam-macam ko nak....bengkok la Mummy....

Dah nak stationery tue pun dia request nak tengok movie... Alvin and The Chipmunk 2....huhuhu...okey la..Mummy decide kita tak yah pegi jauh jek..kita tengok kat Jusco Cheras Selatan cukup....  hajat hati nak tinggalkan Iskandar...tapi Mummy tak sampai hati pulak sebab cerita pun cerita budak-budak kan...so hangkut la jugak...

 

sementera nak tunggu masuk....tengok la dua beradik nie...selamba jek duduk kat lantai luar panggung tue...tak heran langsung..janji kami dapat makan pop corn.... arrgggh rasa serik betul nak bawak dak Iskandar ni berjalan...buas sungguh...lepas tue tak mo jalan asik la nak berdukung jek.....  penat Mummy tau dek.... asik nak dukung jek...dah la ngan Abie tak mo..asik ngan Mummy jek....

pulak tu buat perangai.... serba tak kena.... bawak kakak pegi toilet kejap pun menangis cam haper jek..ish adik nieh.... pastu serba serbi nak...pantang nampak toys...seme nak...macam la Mummy ni cop duit dek... kalau Mummy ni cop duit dah lama Mummy borong segala mainan utk adik tau...

Kakak pun lebih kurang gak la...cuma sebab dah janji nak belikan stationery dia ada sikit behave la jugak...

Layan la Alvin and The Chipmunk.... Iskandar dalam wayang....siap bergolek-golek baring kat bawah.....lantak la dek....jangan kacau orang sudah.... mula-mula takut....siap tutup telinga sebab kononnya bising la sangat... dah lama-lama dah lali boleh lagik main tangga....

Okey la citer tue.... tapi Mummy tak menghayati sangat sebab sibuk dok jaga dak Iskandar.... lagipun duduk dua row dari depan...huhuhu......sakit tengkuk dibuatnya....

 

Lobot Iskandar takut...ehehehehe...lalu depan kedai Body Glove ada pulak menatang besar nieh... ajak kakak ngan adik amik gambar depan nie tak mau....takut...

 


hajat sebenar keluar......akhinyer tercapai kehendak kakak..... adik pun sama jugak dapat...ish ish..baru nak tadika....expenses... memeningkan kepala.... belum lagi nak naik darjah satu... entah camner pulak nanti jadinyer...ish ish ish..... sangat takut....memikirkannya.....



http://azimahas.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

please be nice to me