Thursday, October 1, 2009

Catatan...Karenah Iskandar

Assalamualaikum,

Citer raya dah abih rasanya..unless kalau ada sesiapa yang ajak saya pergi open house dia orang mungkin akan ada la lagi citer raya....

Lappy office ku masuk ICU lagik..kali ni sejak pindah office baru dah tiga kali dah lappy tue dimasukkan ke ICU..memang nazak sangat dah kot...aisey nak jek mulut nie sebut ngan IT...bagi je lah pc baru sonang...

So nak tak nak harus la Mummy berblogging dari rumah kan..so satu hari satu entry je lah yang dapat....



berbalik pada citer dak Iskandar nieh....saja nak citer pasal celoteh dia yang makin kaletah dan kadang-kadang menggelikan hati... alahai anak Mummy nie hari hari rasanya ada jek benda baru yang membuatkan kita nie rasa happy dan teruja la sangat...

Nak update sikit pasal Iskandar

1.  Dia dah boleh bercakap..lawan borak ngan dia pun dah okey dah....
2.  Banyak nau soalan yang datang dari mulut budak sorang nieh
3. Sangat-sangat obses dengan kereta atau apa saja yang ada unsur tayar... kalau dia nampak kereta rosak lagi la dia sangat-sangat teruja
4.  Gangster....kakak tue kadang-kadang tak wat aper pun...abih kene lepuk (ni aku tengah dengar kakak dia jerit..kena sakat ngan adik ler tue)
5.  Walaupun gangster...tapi jiwa Tomok....ahaksss... marah Tomok kalau dia baca...err dia baca ker...aper tu jiwa Tomok...sentimental minah nieh....
6.  Sangat-sangat comel (omak mana tak puji anak sendiri kan).... kiikikiki...

Dialog 1

Dalam kereta...Mummy report kat Abie pasal adik malam tadi melalak sebab sibuk nak pakai baju raya...padahal time tu nak tido dah....tetiba adik nyampuk


Iskandar:  Mami.....haaaa..


Mummy: Naper...


Iskandar: Adik cedeyyyy.....(first time dia sebut sedeh tue...)


sibuk la orang nak bercerita dia menangis dia pun sama jugak...siap nak mereport lagik ngan Abie dia....


Dialog 2

Iskandar : Ashal Mami makan?


Mummy: Mummy lapar la.....


Iskandar: Ashal mami lapar?


Mummy: Mummy tak makan lagi


Iskandar: Ashal mami tak makan lagi?


adeeehhh..jenuh nak jawab soalan sampaikan haku terkedu..itu baru pasal makan..kalau pasal aku pakai baju ker tudung ker pun sama..kalau pasal kereta rosak ker...pun sama...sampai terkedu nak jawab...


Dialog 3


Iskandar: (separuh merayu)...Maaaammii...tolong adek jap...


Mummy: tolong aper?


Iskandar: Adek nak shushu...


Mummy: ok..


beberapa minit (tak ada lama sangat pun..)


Iskandar: Mami!!!! (jerit nieh) aner shushu adekk...


Mummy: Iyela nak buat la ni..


Iskandar: Mami luper ker?? Aperla Mami nieh?? (fav words)..


aik...sesuka hati jek...


Dialog 4


tengah golek-golek...mood malas... ala-ala nak manja giler-giler.. botol susu kat kepala jek...



Iskandar:  Mami...adek nak shushu...


Mummy: Tue kat kepala adik tue kan susu adik tu...


Iskandar: Tolong amik kan jap...


Mummy: alahai.... ngader...

Hai la Iskandar...tiap hari ada jek benda-benda baru...nak citer pasal dialog, banyak dialog nak citer...tak teringat jek...kalau teringat kang ku sambung balik...ehehehehe...

Entry ni dah dibuat malam tadi..tapi entah kenapa internet hazab..tak dapat nak publish..so publish dari opis ku pinjam pc orang la...sedeh tul tak ada pc nieh...


http://azimahas.blogspot.com


2 comments:

  1. wah, besar dah iskandar yerr...

    ReplyDelete
  2. besar dah.....itu yang nak tambah lagik satu tue...ehehehe

    ReplyDelete

please be nice to me