Tuesday, May 5, 2009

My little Boy - Iskandar

Salam,

Lama sungguh tak hapdet pasal anak-anak kan.. dok la bercerita pasal haku jek lately nieh...pasal bingung haku pasal haku...pasal haku dan pasal haku..ngeh ngeh ngeh ngeh....sebenarnya baaaaaanyak nak cerita pasal anak-anak nieh...tapi biasa lah kan.... disebabkan tiada gambar yang ala-ala menarik kaedahnya.....niat tue cam lupus gitu saja...ahaksss....

Apa development Iskandar ek.... next week 12hb Mei genap Iskandar 2 tahun..kejap jek masa berlalu kan pejam celik pejam celik....besar dah bujang haku tue....

Iskandar sekarang nie dah dapat mulut.....adoish.... jenuh nak melayan dia......dah paham aper kehendak dia....tak yah nak pening-pening pala apa yang dia cuba nak sampaikan.... kelakar pun ada jugak...tapi yang pasti.... tune suara pun makin nyaring...bingit tinger mummy ni nak......

Kena tinggal seminggu aku outstation haritue....sekarang nie tak leh lepa dari mata dia.... pantang hilang....kejap-kejap kang..."mummy ane?"..... abie dia hilang pun kang... "abie ane?" hatta kakak dia hilang pun... "kakak ane?".... memang sesiapa pun tak leh hilang dari pandangan mata dia..... yang paling best time minta susu...masa mula-mula dia cakap memang haku ala-ala konpius sikit..aper benda la yang dia cakap..dah lama-lama tue baru haku paham...sekarang nie pun kakak dia pun dah hikut sekali style mintak susu.... aper dia cakap...

"mummy.....nak shushu bobomm....." dah mintak susu nak bobom pulak.... bobom tue baring la maksudnya..... lama-lama baru paham..dia shortformkan semua sekali nak susu..nak bobom.... kakak pun best jek nak ikut cara adik cakap.....




Dan yang paling-paling aku tidak tahan perangai dia sekarang nieh.... perangai kaki sepah kaki bongkar dia yang tak sanggup haku nak layan...huwaaaa memang buatkan haku naik hantu bila dia buat perangai cam gitu....for a start tu tengok la kat atas tue... huwaaaa kalau you all nak tau..aku rasa ada lima batang lipstick haku dah hancur....diulang hancur yer...bukan patah...bukan aper..hancur...dikerjakan bujang nan seorang ini...... sekarang nie..... haku dah kurang lipstick dah.... dah tak leh nak pakai macam2 warna dah gara-gara si Muammar sorang nieh.... sebelum nie main tenyeh2 jek kat lantai...sekarang dah reti pulak nak menyapu ke bibir...alahai nak...awak tue bujang..bukan dara....boboi mana leh pakai lipstick nak oiii...tak macho......jangan sampai ke besar sudah lah yer...

Itu satu hal...lipstick.... kalau bedak tue tok sah cakap laaa..aku rasa dah berbotol bedak abih bahana budak nie buat eksperimen..... bilik kakak dia satu bili abih dia taburnyer bedak..dulu bedak debu tue...la nie bedak batu pun dia boleh jugak buat cam gitu..... sekarang nie haku phobia jek nak bawak dia naik atas rumah sekali kalau aku nak mandi... aku tau ada jek akal dia nak menyepahkan barang or apa sahaja yang ada kat meja solek haku tue......

kene ke tidak bujang tue..mau tak kena.......tapi jenis budak tak reti serik tak makan saman..... apa dia kesah!!....nangis ek sikit.....jek pastue... buat balik.... tapi yang paling best..apa-apa pun..kalau dia kene marah ngan abie dia..mesti dia carik mummy jugak...... "nak mummy....."....

kakak ngan adik sama jek manja...cuma lain kaedah jek.....huhuhuhu..anak.....hai anak....

1 comment:

  1. hua..hua..hua... is dah pandai nak mekap... mummy kena bertindak segera neh.. cepat sebelom terlampat.. hua..hua..hua.. is.. is...

    ReplyDelete

please be nice to me