Monday, April 6, 2009

Trip to Bandung - Part 4 - Kami Pulang

Hari terakhir nie banyak la pulak ngambik gambar nyer ye...ehehehe..... entah lah....ku dah ketandusan idea nak bercerita...just enjoy the picture...


tiada dalam gambar abang aku la Acik.... ini seme family yang join the trip to Bandung haritue... dah plan dah lepas nie pegi Bandung kaum ibu jek..ahaksss.... boleh gitu...entah bila lagi nak pegi pun tak tau....cam la duit tue ribu riban..ngeh ngeh ngeh....


nampak tak baju-baju yang dipakai oleh dua orang kakak ipar tu itu..... ehehe... ku tak sempat nak rembat.....penyudahnya dah sampai airport...akak-akak ipar ku tue sempat pi lari jap pi Pasar Baru...ku kirim dua pasang....dedua kaler itu lah...nak tengok haku bergambar ngan baju itu nanti la ek... sah sah badan haku nan buntal ni tak selawa badan-badan depa....

ini dengan tuan rumah Malay Cottage tue la..Ibu ...Ibu aisey apasal mental block nie lupa lak haku nama Ibu nieh.nama anak dia haku ingat la Ivan..ngeh ngeh ngeh.....


Sebelum balik singgah la kejap ngan salah satu satu outlet Amanda Brownies nie..katanya kalau tak beli nie tak sah...so ku beli la jugak..sedap jugak brownienya...kita panggil kek depa panggil brownie...lupa nak bawak pi opis hari nie bagi rerakan rasa...ada la kat rumah tue..kalau tak bawak pi opis..harus la.... jadi pekasam dalam peti es kat rumah tue....


Punya la bertuah budak nie kan....tak nyempat2 nak menyusu..kalau menyusu sah sah nak baring..haku tak tau mana nak lepak..atasa lantai airport nie je lah ku duduk....lantok ler kan... mentara tunggu Abie ngan Acik check in.. masa ni kakak-kakak ipar ku tak sampai2 lagi dari Pasar Baru..haku dah cuak dah.... jangan tak sempat sudah..harus la kami kene excess baggage nanti kalau depa tak sampai-sampai utk check in..mujur je lah sempat dia orang sampai...dan dapat jugak lah haku baju dua pasang lagik..hahahahahaha....

eheh..ini cik kak Izzati yang tolong amikkan gambar......susah mummy nak amik gambar ngan abie berdua nieh.... ada peluang ambik je lah kan..sib baik pandai cik kak nie ngambik gambar... masa nie kami dah berada di ruang tunggu...


see baju Izzati..itu baju baru tau..tak dapat nak tunjuk full top dia nieh....sama ngan Kakak Biyah dia punya....dah plan sama-sama nak pakai baju nie masa nak balik... baju nie aku beli kat FO Jetset..berapa ek.... lupa pulak dalam 50rpk gak laa...duit kita dalam RM15 kot...lebih kurang... seluar Iskandar tue pun baru...ku beli kat Heritage...pun murah jek 29rpk kot... Ben 10 lagik..ngeh ngeh ngeh ..mak dia yang sibuk nak Ben 10 bagai...dianya kenal pun idok...

Setelah beberapa kali haku naik kapalterbang AA nieh..baru kali nie dapat merasa amik gambar berdekatan dengan aeroplane..ahaks.jakun betul...... masa nie baru jek lepas hujan lebat...flight delayed la jugak....

Sampai kat K.L dalam pukul 4 la gitu.... so this time nye trip aku boleh conclude kan...amat lah memenatkan..... penat sebab terpaksa melayan karenah Iskandar nie ha.... iyelah budak tengah nak naik kan..aktif dia lai macam...memang stress bahu aku.... so nasihat aku pada siapa yang nak pergi ke Bandung dengan niat nak bershopping.....kalau rasa-rasa nak bawak anak tue fikirlah masak-masak....

Lastly yang ku boleh conclude lagik...antara-antara tempat2 yang ku sempat ku terjah pada trip kali nieh..

1. Pasar Baru - seronok nak shopping telekung, kain batik, kain sulam, kain pasang, comforter, baju budak tak dak brand, blouse-blouse indon....

2. Grande - factory outlet... banyak barang-barang branded.... esp. for adult la..seluar jeans... baju budak-budak pun okey jugak...

3. Jetset - factory outlet....biasa la barang2 branded jek factory outlet nie kan..baju budak okey, seluar adult okey....

4. Rumah Mode - factory outlet...baju-baju branded..... tapi harga bagi aku mahal jugak.....tapi compare ngan Malaysia... kira okey la kan harga dai...

5. Heritage - tempat best nak shopping baju budak-budak..banyak choices.... nak perabih duit baju budak gi la sini dulu... sebelah Heritage nie aku lupa nak toko dia...best jugak...

6. Cibaduyut - barang-barang kulit....kene pilih betul2..ada yang bukan kulit betul pun.nak beli kasut ker aper ker kat sini okey...

so..kesimpulannya (baper banyak kesimpulan daaa) trip kali nie fail yang teramat sangat..harus kene repeat paper...ahakssssss..........


6 comments:

  1. i want to see my spek!!!!hahahaha...

    ReplyDelete
  2. eee..bestnye shoping sakan ek ko kak mah...

    ReplyDelete
  3. wah..jelesnyer dakuu....tak sabo nak gi nii

    ReplyDelete
  4. sampai part 4 citer adik aku ni.. hiihii...
    mah.. ku tak puasssss.......... nak repeat nehhhh...

    ReplyDelete
  5. jom repeat...tapi next year la..this year tak leh.cuti ku dah abehh...simpan utk raya.....

    mai..jom jom...

    heze...shopping haperrrr....

    niza...adoyaiii ku lupa nak amik gambo....

    ReplyDelete
  6. best nyer g Bandung..kak2 ipar ko slim2 belaka..jeles aku tgk..

    ReplyDelete

please be nice to me