Monday, April 6, 2009

Trip to Bandung - Part 3

Hari kedua nie tak banyak pun amik gambar...kali nie haku tak heran sangat nak bergambar sebab sibukkan dak Iskandar (sian dia....asik kene jek..ahaksss).... so mana yang ada je lah ek... gambar-gambar FO pun tak ambik....entah lah Abie lupa kot... kat camera Acik banyak gak gambar-gambar....

tengok la mamat nieh..... sibuk nak pakai cepek Mummy dia.... memang aim la kalau jumpa spek budak-budak harus ku belikan satu utk dia..

This is view from Lantai 7, Pasar Baru.... eheh Abie suka no nak amik gambar pemandangan nieh....

Memula sekali memang kami terus tuju Pasar Baru pepagi nieh.... so kedai pertama pergi kedai telekung..memang niat nak beli telekung pun kat Pasar Baru nie..bukan nak wat niaga..nak buat pakai sendiri jek.... so dapat la dua pasang Mummy beli...beli pun hok murah-murah jek..sepasang dalam RM15...tak ada sulam heavy sangat...simple mimple jek..yang penting... tak jarang time nak mengadap Allah tue kan... nak pilih telekung pun..tak senang..Iskandar tue Mummy kepit dia....itupun meronta-ronta nak lepas.... bawak stroller pun cam tak guna jek..abih kuat guna stroller tu pun time dia nak menyusu jek....kalau tak...either dia suruh Mummy dia dokong or dia sendiri sibuk nak berjalan sana sini.....



Kami anak beranak memang tak plan nak shopping sakan pun..bawak duit pun estimate jek..so ronda-ronda kat Pasar Baru ni pun... tak ada la beria sangat shopping..abih kuat pun haku sibuk dok carik blouse-blouse Indon nieh..lawo-lawo jugak...tapi sebab Abie jalan laju jek...tak sempat ku nak membelek..ngan Iskandar satu hal lagik....ngeh ngeh ngeh.....



Tengah hari tue memang kita orang makan kat Pasar Baru nyer foodcourt je lah...ini dia Ikan Gurame goreng.... memang sedap..ala-ala ikan talapia jek..tapi entah la..rasanya bukan kot...ikan air tawar gak nieh.... memang sedap..makan panas-panas..... Dekat Pasar Baru nie kita orang meronda sampai pukul 3 la....selepas extend one hour....kaya nya ibuk-ibuk enggak puas belanja disini...ahaksss....haku jenis shopping senang jek berkenan terus rembat....tak ada la terpk-pk nak beli...pk ada duit tak ada duit jek..ada duit terus rembat..... tengok kakak2 ipar ku shopping memang sakan la..ngan comforter la aper la...mana tak, murah la kat sini..dengan kualiti yang sangat-sangat okey...

Lepas jek meronda Pasar Baru..kita orang merembes lagik ke Factory Outlet.... cam ku katakan tadik, Abie tak ambik gambar banyak pun kat sini... kami pergi ke Rumah Mode... kalau ikut kata Che Ala (kakak ipar daaa).... dulu Rumah Mode nie memang banyak sangat baju-baju branded budak-budak....tapi kali nie pergi dia kata dah tak berapa best dah....haku pun kat Rumah Mode nie beli blouse je lah..iyelah kat sini sah sah berpuluh-puluh ringgit..kat situ dalam RM30 jek...jadi la kan...

Bagi aku yang best nak shopping kat Factory Outlet nie ialah Heritage.... memang best sangat aku tengok baju budak-budaknya...cam puas hati je lah... rugi tak pegi sini awal-awal... kalau pegi awal-awal sah sah duit haku pun habis awal... singgah jugak la kawasan leather kat Bandung nie yakni Chibaduyut....dah petang hujan lebat.... nak ke sini memang macet (jem) la sikit..... time ni Iskandar pakat tidur...so aku tak dapat nak ngekor dia orang dari satu kedai ke satu kedai sebab..nak jalan2 bawak stroller kat tepi-tepi kedai tue amatlah tidak sesuai....keta banyak..pastue tak ada kaki jalan utk stroller nie pungg...so end up..aku just ronda-ronda sekitar Diana tue jek lah... dapat gak la aku beli kain sulam utk buat baju dua pasang..ngan blouse haku sepasang...ahakssss....asik la beli baju omak dia..baju anak tak ada ker..ada laaa...mana leh tak ada...cuma tak sesakan haku shopping kat Phnom Pnenh haritue jek....

So.... bagi aku..kalau nak shopping ke Factory Outlet..aku advise korang mesti singgah ker Heritage...mesti weh.... memang best sangat.... branded item banyak...kalau budak2 tue guess ada, osh kosh ada cherokee ada....compare tu Rumah Mode..haku tak nampak pun brand-brand itu....

Lagi satu nak jadi kisah....masa kita orang singgah ker FO Heritage... waktu tue memang dah malam.... Izzati memang dah kepenatan dah..so on the way ke Heritage tue jek Izzati ngan dua sepupu dia dah pakat tidor dalam van... ikut hati memang Mummy tak mo pegi ke Heritage tue... Pak Udin park van kat Summit....sebelah Heritage..memang kena cross jalan la nak pegi Heritage....tapi alang-alang dah sampai masuk la jugak Heritage tue...dalam tue memang dok terkenangkan dia je lah.... aper la jadi anak aku dalam van tue..jangan la dia terjaga....sebab sah sah kalau dia terjaga tengok tak ada orang esp. mummy dia nie memang dia akan menangis la... dalam pada pilih2 baju tue...hati nie memang rasa tak sedap jek.... so end up Mummy cepat2 bayar dan cepat jek rasa nak keluar..dan kebetulan memang FO Heritage tue pun nak tutup dah... elok jek Mummy ngan Abie keluar dari FO tue..dari jauh nampak Pak Udin dukung Izzati.... memula tue Mummy tak rasa pepe sangat...sekali dengar cerita dari Pak Udin rasa kering jek darah Mummy nieh..

Rupanya Izzati terjaga..dia bukak pintu van berjalan sorang2, sampai nak cross jalan..mujur je lah Pak Udin tue tak pergi jauh.... dia nampak Izzati dan mujur sangat-sangat Izzati kenal Pak Udin...menangis2 dia carik Mummy..aduhai...memang rasa kering sangat darah Mummy nie dengar cite Pak Udin...dalam van Mummy pesan kat Izzati kalau jadi cam gitu lagik jangan pegi mana-mana..you stay where you are.... mujur sangat-sangat tak jadi apa-apa pada dia..dah la tempat orang..... dok sibukkan Iskandar..Izzati haku terleka sekejap.... Alhamdulillah la sangat-sangat...

Kita orang sampai rest house lebih kurang dekat kul 12 gak la itupun lepas dinner aper seme..balik tue...mummy sibuk kemas....Iskandar ngan Izzati Mummy dah paksa tidur dah awal-awal sebab esok nak bangun pagi nak bertolak awal balik.

No comments:

Post a Comment

please be nice to me