Monday, April 6, 2009

Trip to Bandung - Part 2


Kami sampai kat Bandung lebih kurang pukul 12.00 tengah hari. Mujur Pak Udin dah menunggu kami kat Airport Bandung tue.... kami semua naik Coster (tak tau nak eja..) besar la jugak muat la kami 12 orang dalam tue..... lebar dah luas..puas hati la seme leh sumbat dalam tue... harga utk satu hari coster nie lebih kurang 750ribu rupiah..kira-kira dalam RM200 lebih la duit kita.....okey la kan....tong-tong...sorang jatuh harga murah la jugak kan....lagipun tak yah pening kepala nak naik angkutan ker carik trasnport ker... nak pi shopping pun senang...

Nilah keadaan dala coster tue... okey ler kan..lawo pun lawo... puas hati selesa dan luas... budak-budak seronok la duduk dalam nieh. Tengok la Iskandar tue..muka bangun tidur..pastue muka excited.... tengok kawasan baru... sampai-sampai kat Bandung perut dah start berkeroncong..mula ingat nak check in dulu...agaknya Pak Udin nie tau yang kami nie ala-ala kebulur tak hengat dai bawak la kami pegi makan kat salah satu restoren minang kat Bandung nieh..seriusly haku lupa nama restoren nieh...ngeh ngeh ngeh...sebab lapo kan....tak hengat dah...nak ingatkan nama restoren...

masa sampai korang tengok la meja kita orang nie..... fuh clear jek kan...kosong jek..tak ada menda pun.....

taraaaaaaa....see..penuh meja ngan makanan...ahaksss...biasa lah kan style makan nasi padang cam gini la kan...tak yah order pun..abih seme dia letak atas meja kita nieh...so makan la apa yang ada....mana yang kita tak sentuh tue dia tak kira la....so kali nie memang haku belasah abih-abih..diet?? pogeditttt..time ni tak ingat ingat diet dah....seme haku sesah.....


Inilah tempat penginapan kami....punya la nak buat cerita kan...Pak Udin pun tak berapa nak reti nak peg ke tempat penginapan nieh..kalau ikut kata akak yang aku mintak tolong bookingkan tempat nie.....dipanggil Malay Cottage...aku pun ikut je lah... memang betul pun Perkampungan Melayu.... memang terceruk sikit la tempatnya.... ala-ala cam rest house la..bukan la hotel ker aper ker......okey la nak buat tidur je kan.... mula-mula aku ingat nak pilih bilik besar memandangkan ada budak kecik kan....sekali tue Abie kata... kita amik bilik kecik je lah.... yang besar tue bagi Kak Liza, Kak Zue ngan Kak Adib duduk..okey lah no problem..cuma renyah sikit bilik kecik nieh...bilik air dia tak ada sinki.... payah gak la sebab sah sah keje haku nak membasuh botol dak Iskandar nie kan..... tapi view kat bawah sekali okey la..ada kolam ikan.. Iskandar kemain suka lagik....dah la tue...dalam la..kalau tak tengok memang naya jek budak nie terjun kolam.....

Lepas check in...solat jamak seme..kami terus keluar balik..pergi Factory Outlet.... tempat pertama sekali yang Pak Udin bawak kami FO Grande.... okey gak barang-barang kat sini...tapi tue lah..bawak dak Iskandar nie haku tak dapat nak memilih..asik la nak kejar dia jek dalam FO nieh... terkejar sana terkejar sini..dalam pada terkejar tue sempat gak la aku rembat baju Izzati ngan Iskandar sepasang sorang..jadi ler kan......

Lepas tue pegi sebelah FO Grande nie kami masuk pulak FO Jetset.....yang seronok bershopping of course le kakak-kakak ipar ku...ku pulak memang tak ada nak mebeli aper sangat..sebab otak tue dah set nak shopping barang2 murah kat Pasar Baru jek...ngeh ngeh ngeh......

Malam tue...nak jadi lagi cerita.....masa kami nak balik ke rest house kami.... jalan nak masuk ke rest house tue ditutup...harus la Pak Udin berpusing nak carik tempat masuk...dah la jalan ala-ala banyak lubang kan......... haku dok pk nak boom jek sebab memang penat... walaupun tak banyak tempat pergi first day nieh.... tapi letih la jugak...10 malam jugak la kami sampai ke rest house tue.....



No comments:

Post a Comment

please be nice to me