Friday, March 20, 2009

Diet




Salam,

Eheheh cam haper je kan tajuknya... well semalam bendera merah sudah menjelma. Actually memang aku plan nak ada baby this year....memang nakkkk sangat...nak nak bila dengo ramai geng-geng batch Iskandar haritue dah start preggy balik...huhuhu betapa la ku tidak sabar-sabar nak kendong baby balik.

Anyhow.... dengan keadaan ekonomi (alasannnn)... rasanya biarlah keadaan yang menentukan... memang aku plan nak tambah baby tahun ni...tapi sampai skrg masih belum punya rezeki so aku berserah pada takdir...andai ada rezeki dalam tahun nie aku terima..kalau tak ada... aku tetap akan mencuba...

So sementera haku nak mencuba untuk mendapatkan baby.... badan haku dah semakin membuntal... argggh...rasa cam tak leh terima kenyataan yang berat aku sekarang nei dah 62kg. Masa anak dara (lagi nak mention kannnn) 48kg jek tak penah jejak pun angka 50 tue... lagipun badan haku dah memang jenis chubby kan... 48kg tu pun nampak chubby kalau dah 62kg bukan chubby lagi dah.... ikan buntal kot... ngeh ngeh ngeh Apeng suka yaaaa ketuk kanggg...

So dengan ini ...start hari nieh... aku akan cuba mendietkan diri...... argggh benonya haku tak reti nak diet-diet nie...malas sungguh la nak kira-kira kalori aper seme bagai...so aku akan mula dengan mengurangkan portion pemakanan aku.....

(tapi kan..pagi nie aku dah belasah nasi lemak....camno...hahahahahahaha...dosa di hari pertama haku nak mendiet....ahakssss)

sat lagi nak amik gambo hari pertama start diet....tengok la ada beza tak after a few weeks...

(malam nie nak aerobik laaa harus haku bongkar segala cd yang ada... huhuhuhu CD workout ape yang best ekkkk....bagi idea....)

6 comments:

  1. kak mah susah arr diet dok sekat makan , senam bagai ni..zea cadangkan dlm sehari kak mah ambil brunch & tea break je.mlm tak payah makan..kalo takut gastrik..teguk je milo. cadangan je ye..btw...zea sokong kak mah!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. ahakssss....pakar diet kata kalau tak makan lagik teruk dia punya napsu nak makan tue...tapi makan kene amik portion yang betul plus exercise...mu dah kurus melidi tok sah ghisau...

    ReplyDelete
  3. ko makan apple...membantu..ko kena start ari gak ...jgn tunggu2 nanti lemax tu party beramai2...

    ReplyDelete
  4. hieeee tak okaaa diett tauu tapi sayer pon nak kurus gakkkk..uwaaaaaa....

    erkk salam kenal..salam link yer..

    ReplyDelete
  5. Mah..brekfes heavy tak per....jgn dinner yg heavy.....so tak per la makan nasi lomak pepagi.....

    ReplyDelete
  6. janna..kira haku tak berdosa la kan..ekekkeke...malam nie nak belasah aper pulak..ahakss

    ReplyDelete

please be nice to me