Monday, March 23, 2009

AF7 - Komen haku...

Salam,

Sebelum pepe, Zel aku tak tiru hang noo..aku benonya dari last week nak buat..tapi last week tak mengikuti sangat konsert dia so tak jadik...so this week haku start la yerr..ahakssss.....ngeh ngeh ngeh....(zel aku copy paste tajuk lagu je yer..ngeh ngeh ngeh..)

1- AKIM – Satu (Dewa 19) + Buronan Cinta (The Lima)

Time nie tak tengok sangat...aku pun tak tau pasal aper... rasanya dok sibuk menyiapkan meehoon sup anak haku kot..ngeh ngeh ngeh..so dengar-dengar cam gitu jek... bagi aku sore ko dek...okey okey jek...tak ada la memberi impak yang besar pun pada ah kak nieh.... tapi rasanya sebab muka ko ada commercial value ko leh pegi jauh kot....kot je lah kan...

2- RUBISA – Dingin (Ziana Zain) + Gagap (Stacy)

Entah kenapa telinga aku tak best jek dengo si Rubisa nie nyanyi..esp. tang sore serak basah tue..tak tau ler pesal kan...tak menepati citarasa ku.... tapi overall Rubisa nie memang leh nyanyi laaa...


3- QHAUD – Bila Nak Saksi (Spider) + Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein)

Walaupun mak tak berapa la kenan ngan ko nieh....tapi akak rasa..sore ko nie sedap la juga pada telinga akak... betul la.. Bila Nak Saksi tue nyanyi sedap sore ko tone ko pun best...tapi lagu MUH tue..akak rasa ko dah ala-ala berterabur la dek non...


4- AISHAH – Coba (Faizal Tahir) + Gila (Mila)

Last week haku tak dapat tengok persembahan minah nieh.... tengok ulangan..nothing special pun....this week...bagi aku pun tak ada x-factor jek bagi aku... aku setuju ngan Adlin..nampa beno la ko nie tak selesa ngan kasut tinggi tue..ala-ala nak terjatuh jek mak tengok ko nyanyi dek... suara...so so je lah....


5- OBRI – Akan Tiba (Aliff) + Ada Untukmu (Nubhan)

Ahakss...aku rasa aku banyak setuju dengan pandangan Adlin..agaknya kalau ko nyanyi tak bergerak tue okey kot..tapi bila ko start goyangkan badan jek..alahai....... out dekkk....ko ni ala-ala Mawi gak la dulu bontot suka tonggek...tapi suara ko sedap dek... kesian tak pepasal dapat title Mat Kangkang ko nieh...kepit dek kepit.....

6- ZIZI – Sembilu (Ella) + Wonder Women (Mulan Jameela)

haku tak tau nak komen aper la pulak...rasanya cam biasa-biasa aja..tak cam last week aku rasa aku lagi prefer persembahan dia last week...


7- SIDI – Selamat Ulang Tahun Sayang (Imran Ajmain) + Kukoo (Ferhad)

Bak kat Dato' Yusni Hamid.....sore Sidi nie memang sesuai utk lagu-lagu Balada jek..... memang tone suara dia sesuai ngan lagu-lagu cam gitu...tapi bila nyanyi lagu Ferhad tue...alahaiiiii kelaut perginya..bagi aku.... persembahan ko la yang paling out malam tuhhh....

8- ADILA – Merawat Luka Terpendam (Liza Hanim) + Asyik (Amelina)

Adila...hhmmm..suara ada..rupa ada...tapi x factor tak ada....sian ko dek... tak dapat menambat hati penonton...memang nampak keras time ko gelek tue.... tak aper la..usaha lagik yerrr...


9- ARIL – Benar-Benar (Adam) + Robot (Adam)

arggh ko nieh..memang kelaut je lah....merosakkan lagu Adam sungguh... Adam wannabe konon....ceh...... kurang-kurang la berckp...... makcik-makcik tak suko....


10- RINI – Aku Sindarela (Amylea) + Kiblatku (Hazami)

haku tak tau nak komen....bagi haku sore ko nie ala-ala jek.... kene kerja keras dek..


11- YAZID – Lelaki ini (Anuar Zain) + Fikirlah (Aizat)

Aku heran la mamat nieh...rasanya time diary dengo suara dia nyanyi okey jek..tapi ataih pentas..awat la cam tak best langsung....ko pun salah satu peserta yang kelaut malam tueh.... lepaskan la dek..sore tue sedap..tapi ko cam tak berusaha nak jadikan lagu lagu yang ko nyanyi betul-betul sedap...adeh..sakit tinger ler dengooo....

12- CLAUDIA – Kumahu (Siti Nurhaliza) + Wanita (Siti Nurhaliza)

Dia nie..memang betul2 iras Dayang Nurfaizah (bila mekap...).... sore sedap tone bagus... memang best la nyanyi.....tapi combination lagu tue cam tak kena jek....


13- HAFIZ – Cinta Ini Membunuhku (D-Masiv) + Toyol (Aznil)

After two weeks..haku malu-malu lagi nak kata haku minat dek non nieh..hahahaha tunggu lah lagi minggu-minggu selepasnya..yang pasti persembahan ko malam tu yang paling memberikan impak pada ah kak dek non..... ..orang lain tak melekat dalam fikiran.....

14- ISMA – Jat Da Da Da (Dia Fadilla) + Hello (Farah Asyikin)

Best pulak lau Jat Da Da Da nie kan...eheh sore tue kene la Isma..... tapi Hello....hellooooooo....tak sesuai tawwwww.....



Pasal Adila terkeluar tue haku leh agak..sebab dari awal minggu lagik...vote utk dia paling rendah.....walaupun dah jadik artis still orang tak terminat ngan ko nieh..tak aper lah.... overall persembahan malam tue.... okey-okey jek....

Persembahan Menuju Puncak.... tak best kareographer nyer...huhuhuhuhu

Sekian komen dari pengkritik ala-ala syok sendiri..ahakssss

4 comments:

  1. hahahahaaa....ape2 pung afundi HAFIZ n ISMA!!!woohoooo!!!!

    afundi kuar rini!!!ku x sukerr!!!

    ReplyDelete
  2. hahaaa..wahhhh dasattnyer..nie leh ganti Jasmin Hamid tuh..tak bes langsung diyer kritik smlm...

    ReplyDelete
  3. Yusni Hamid ler lalinggg....

    ReplyDelete
  4. aku tak tahu la..aku tak baper layan la AF kali ni..tok tahu bakpo...hehehe....dedulu punyer..aku tak tgk diari..tp konsert aku layan gak..kali ni..mmg out terus! hahahah

    ReplyDelete

please be nice to me