Wednesday, March 18, 2009

Patch Adams


Salam,

Hai you olls....melambak gambar-gambar weekend dan last weekend ekekek dalam camera canggih suami ku....tapi ku tidak la kesampaian utk upload kan dimana-mana disebabkan bila sampai ghumah segala benda yang dok teringat kat opis mesti lupa bila sampai ghumah...lagipung... internet kat ghumah dah kene block..har har har padan muka.... nak buat lagu mana zaman ekonomi meleset nie haku haku pun ikut meleset jugak...

Well.... just nak chatting2 je lah today kan... anybody see Patch Adams last night....or kome seme layan Diary AF 7....ehehehehe..... skrg nie RTM banyak tanya movie best-best ler..sib baik la malam tadi tertukar TV2.... tetiba tengok Patch Adam was aired.... and to tell everyone the truth..everytime i see this movie......muka aku mesti basah ngan airmata...pandai betul omputeh nie buat citer kan..yang buatkan kita jadi touching la sangat-sangat...

Anyway, that movie was based on the the true story of Hunter Adam.... korang tengok korang tau la citernya... walaupun bukan sebangsa dan seagama tapi aku rasa kagum dengan semangat yang dia ada...well tengok je lah...kat mana dia berada sekarang..and how many doctors would love to follow his footsteps kan....

Aku tak reti nak mengomen ker aper ker....tapi just nak share ngan korang pasal aku suka dengan cerita-cerita macam autobiography nieh... Patch Adam ni is one of my favaourite story lah.... dilakonkan oleh Robin Williams which i think he delivered very superb. Lagipun saper tak kenal Robin William...just a few story yang haku tak berapa berkenan ngan lawak hampehnyer tue... but Patch Adams really touch my heart....



This is the real Hunter Adam as known as Patch Adams. Tua dah dia nieh... nak tau sedikit kisah dia leh klik sini..

and this is his Institute Official Website... banyak laa kerja-kerja amal yang dia orang pernah buat....

Bila buat entry nie kan tetiba haku terfikir....apa jasa aku ek kat negara..kuwang kuwang kuwang...patriotik la pulak tetiba....




2 comments:

  1. jasa pd negara...buat blogging la...hahahaahh

    berjasa jgak tu coz bg org ramai baca blog & find new friend..gitew

    ReplyDelete
  2. zea tgk smlm...layan sensorang je..menarik citernya.

    ReplyDelete

please be nice to me