Monday, March 23, 2009

Baking Class

Salam,

Hari Sabtu haritue, last minit haku register dengan Kolej Komunit Hulu Langat nak masuk kelas belajar wat kek. Haritue ada tiga jenis kek yang dibuat demo. Anyhow aku pegi kelas nie pun RM15 jek..okey la kan..lagipun ini pun kelas demo jek bukan kita wat sendiri..nak wat sendiri balik umah buat la kan..aper ada hal.




Kat sini la aku belajar baking class sabtu haritue... Kolej Komuniti Hulu Langat..betul-betul sebelah Giant kat Prima Saujana tue.... dekat jek ngan ghumah...kalau tak jem (ada penah jem ker..) dalam 5-10 minit dah leh sampai dah..


Ni geng Forum... Ziana...ehehee....gara-gara cik kak nie la bagi tau buatkan ku kensel program nak jumpa Sheikh Muzaffar ngan Uping & Ipin kat Stn. Monorel...ngeh ngeh ngeh...




Inilah tiga kek yang di demokan haritue... Choc Marble Cheese Cake....sedap gilerrrr... Carrot Cake....pun haku puji memang sedap... ngan Chiffon Cake... balik jek dari kelas tue aku terus pi beli bahan-bahan..... konon-konon nak buat kek la petang tue nanti..tapi hamsap....aku balik layan anak layan tido hahahaha hari Ahad tue layan kemas rumah macam nak haper jek... well aper jadi ngan diet haku kalau buat kek kek ni seme....inikan seme makanan berdosa...ngeh ngeh ngeh...jahat muluttt...


Inilah cikgunya.... Cikgu Azimah.... sama nama lak ngan haku..ehehehe banyak gak tips-tips yang haku dapat.... okey la for first timer.... aku dah register utk kelas Baju Kurung..tapi tak taula bila kene panggil...sementera semangat nak menjahit sendiri ni tengah ada..cepat2 laaaa kelas berjalang....

5 comments:

  1. wahhh besnyer... tetambah dapat wat kek sendirik kann..uiiii...

    ReplyDelete
  2. achik ... menarik tertarik ngan marble cheese ko tuh ... bila lagi nk reveal resepi tu ... harus aku org pertama yg terjah ... ;)

    ReplyDelete
  3. nak reveal bila2 boleh reveal..kasi aku try test error..ngeh ngeh ngeh..rasa sendiri buat dulu...

    ReplyDelete
  4. fuy nengok gambo pun da terliuh dibuatnye...

    ni sah2 kalo ada resepi org pertma yg buat ialah asz...hehehe

    ReplyDelete

please be nice to me