Thursday, April 10, 2008

Gusi Bengkak!!

Assalamualaikum,

Masuk hari nie hari ketiga aku sengsara akibat gusi bengkak.... sebelum ni punya la liat nak jumpa dentist..kali nie nyer sakit sampai dua doktor aku jumpa...doktor pertama aku jumpa dia gerudi gigi aku habis-habisan...huwaa seriknyer nak pegi dentist tue lagik.. bukan aku tak penah buat scalling tapi tak ada pulak la aku rasa sesakit ini. Dengan charges yang betul2 cekik darah...sampai RM250 aku kene bayar.

Malam tue gusi aku yang sakit dan bengkak tue makin bertambah bengkak dan berdenyut...semalaman aku tak leh tido.....semalam aku pegi lagik klinik nak cek balik...tapi doktor kata tak ada pepe dapat la ubat gigi free, ubat kumur free ngan painkiller...sebelum nie tak ada painkiller..... semalam bergantung ngan painkiller la aku..memang sakit yang amat...dapat la mc satu hari...

Hari nie aku tak pegi keje lagik sebab masih terasa ngilu dan pipi aku bengkak gilerrrrrrrr..tembam sebelah....uwaaaa..huduh tul ghuperrr...... aku tak leh nak berlari nak berckp sangat...terasa la nyut..nyut..nyut......dua hari.....aku dok makan bubur jek sebab tak leh nak mengunyah...... huhuhu lihat la dunia..pipi ku yang tembam sebelah......huduh betul... abie kata aku makan gula-gula sorang-sorang...uhukss..sadis tul....



apasal ngan idung2 aku sekali kembang ek......


Thursday, April 3, 2008

House Modification

Assalamualaikum

Huhuhuhu..enough of sad story la kan..... eventhough i'm still missing my mom so much....sedekah kan Al-Fatihah jek banyak-banyak untuk dia.

Back to the topik...cam aper jek bunyinyer kan....modification....cam gah ler sangat.... aku nie ikutkan angan-angan memang nak sangat la renovate rumah tue depan belakang....extend sikit... memang puas laaa dapur besar ruang tamu besar....tapi kesuntukan duit mana la nak dapat buat...tunggu la Abie dapat projek juta-juta ker baru la boleh kan kan kan..bila ek abie....

Hari Sabtu haritue.... aku kemas rumah...dalam pada kemas rumah dok la terfikir.... rupa-rupanya anak-anak aku tak ada sudut permainan...alah cam ala-ala playroom la....bilik kat rumah tue banyak kosong....kosong dari segi sebutan..tapi penuh dari segi dalaman....ekekeke... lagipun macam tak sesuai nak buat playroom bebudak tue..bilik bawah tue nak buat boleh...tapi kene tunggu tika dan saat nyer utk aku clearkan perabot2 yang ada kat rumah tue...dan barang2 dalam bilik tue....bila la agaknya dapat buat...vitamin M kuat betul aku makan....ahakss...

Lepas di fikirkan2, akhirnyer ruang tamu tue jek aku modified sikit..jadi la kan ada la ruang utk letak mainan anak-anak aku dan tempat utk dia orang main...at least boleh ajar sikit lepas main kemas elok2 susun cantik2....dan hasilnya tak ada la secantik mana pun..... cam gini je lah..





At least they have their corner to play ler kan..... hari sabtu malam tue pulak aku dapat barangan Tupperware yang aku order...selama nie aku guna tin susu jek...beli refill susu aku top up dalam tue..cam tue jugak la ngan milo..... tapi ada orang kata tak elok dok refill2 dalam tin tue...so aku decide nak beli barangan Tupperware...huhuhuhu sib baik kawan aku bagi diskon dapat la beli satu set one-touch tue.....

hari Ahad tue pulak....segala jenis Tupperware yang arwah Ibu dapat as a present aku keluarkan satu satu....aku susun atur balik....teh ucang satu bekas, susu kalsium aku satu bekas, milo satu bekas, susu-susu anak satu bekas, jus diet satu bekas (ahakssss)..... wah sukanya aku..nampak more proper dan teratur...tapi aku amik gambo....hat susu anak aku je ler..... yang lain2 tue... tak amik pun luferrrr....ngeh ngeh.ngeh.... so inilah hasilnyer.....jadi ler kannnn....





Wednesday, April 2, 2008

Ibu....Imah rindu Ibu

Assalamualaikum,

Semalam satu Malaysia tahu Ibu Yusni Jaafar meninggal dunia akibat kegagalan hati. Rahmat atas penderitaan Ibu Yusni Jaafar, dia kembali bersatu dengan keluarganya dan anak-anak yang dikasihi.

Pagi nie on the way nak pergi kerja, cam biasa aku suka tukar-tukar radio. Hot FM buat topik pasal pemergian Ibu Yusni Jaafar nieh. Tak semena-mena airmata aku mengalir. Tetiba hati aku sayu sangat, aku teringatkan Ibu....my Ibu.... Allahyarhamah Pn. Hajah Seti Meriam. Isk..dalam pada menaip nie airmata aku bertakung lagi. Rindunya dengan arwah Ibu. Dah masuk bulan April. Teringat saat-saat macam nie tahun lepas aku tengah sarat mengandung. Every weekend pergi rumah Angah jengah Ibu yang memang tengah sakit. Hati aku kuat mengatakan Ibu akan sembuh, Ibu kuat semangat Ibu mesti sembuh dari sakit kanser tue. 24hb April ni genap la setahun Ibu tinggalkan aku. Isk...tak sanggup nak teruskan...airmata makin laju nieh....

Ibu imah rindu sangat ngan Ibu rindu sangat-sangat...rasanya tak banyak khidmat yang Imah dah buat utk Ibu. Banyak jasa Ibu yang tak sempat Imah malas.... Ibu...rindunya Imah ngan masakan Ibu...rindunya Imah ngan bebelan Ibu...rindunya Imah ngan ketawa Ibu....... Ibu, Imah memang rindu sangat-sangat dengan Ibu. Ibu........

Al-Fatihah.... aku tak sanggup menaip lagi....