Thursday, January 3, 2008

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum bloggers....

Selamat Tahun Baru... tiga hari lewat ek.... sekejap jek dah tiga hari berlalu tahun 2008. Sekarang nie masa cepat betul berlalu. Umur makin meningkat...umur meningkat tak menunjukkan tahap kematangan kita pun meningkat ye tak??

Azam tahun baru?? Aku tak penah berazam dan ada azam... should i?? Tapi aku ada impian. Impian yang aku tak tahu dah berapa tahun aku idamkan dan pendamkan..... agak2 tahun nie berjaya ker aku nak realisasikan impian aku. Entahlah..... apa impian aku??? Macam-macam...tapi yang paling-paling utama.....aku nak financial freedom!!! Bila la boleh merasa ye tak?? Umur dah nak masuk 32..... rutin hidup hari2...dok tunggu gaji masuk....masuk hari nie esok langsai..... camno??? Kalau dapat duit terpijak kan best.....ekekekeke mimpi laaaaa..... so bila aku berimpian nak financial freedom nie....mula la aku mengidamkan sebuah business. Last year memang jatuh merudum mood aku nak berbisnes...mungkin tahun 2007 macam2 peristiwa pahit manis yang berlaku dalam hidup aku buatkan aku kureng berazam nak majukan business aku sendiri.

This 2008 I have to wake up..... and move on....... nak berjaya kene la usahakan...tak usaha macammana..... aku idamkan sebuah kedai...kecik pun tak apa... as long as ada kedai....yang menjual barangan wanita dan kanak-kanak..mostly baju la.... baju semua orang nak pakai... walaupun tak beli hari-hari tapi still orang kene pakai jugak...kalau nak bukak kedai pakaian nie kalau boleh...kalau boleh........ kene la jual dengan harga yang berpatutan......

Hmmmm...angan-angan mat jenin lagik aku nieh...... bila laaaa yer......

Apa-apa pun SELAMAT TAHUN BARU 2008 pada semua...semoga tahun 2008 ini memberikan sinar harapan kepada kita semua...... menjadi lebih baik dari 2007 dan menjadikan kita seorang manusia yang matang dan sentiasa mengingati orang lain..... bak kata orang...jgn dok sibuk nak 'jual ikan' jek.......

chiow geng............

we meet again in some other time.....

No comments:

Post a Comment

please be nice to me