Tuesday, September 4, 2007

Jual Anak!!

Assalamualaikum,

Semalam on the way balik kerja, masa dengar radio biasa la idea datang mesti time tengah dengar radio kan. Dengar la satu segmen dengan Linda Onn which is Yang sedap di dengar / Tak sedap di dengar. Ada la caller nie inform, dia dapat call dari her friend yang bagitau this one lady nak jual anak for RM5K. What a )^&(*&%^*^$%&*^. Huh aku tak tau ler nak kata manusia akhir zaman nie kan.

Orang lain yang kawin dengan berbelas-belas tahun, dok la berusaha sana sini nak dapatkan anak, yang minah ni sorang pulak sibuk-sibuk nak jual anak. Am I bias?? Entahlah, aku tak dengar from her side of story la kan. Mungkin minah nie ada masalah kewangan ker, mungkin minah nie terjebak ker, mungkin minah nie bla..bla..bla... what ever la kan. Tapi bagi aku, jual anak nie teramat-amat la aku tidak setuju. Okey la kalau dia nak bagi anak dia kat orang kot la orang tue boleh bela dengan baik bagi makan pakai yang sempurna compare to her. Tapi jangan la put an amount to that child. Apa la peraaan budak tue bila dia besar nanti kalau dia tau cerita yang dia nie kene jual. Fine kalau orang yang nak bela tue nak sedekah, tapi jgn la kita nie sesekali nak letak satu jumlah utk anak tue. Anak nie tak ada nilai weh..... ingat senang ker kita nie nak mengandung sembilan bulan pastue nak beranak, nak jaga tengah malam bagai.

Alahai..tak tau ler nak kata.... am I talking emotional or what?? ahaksss..ontah......mak pun tak tau....

1 comment:

  1. I do agree with you pasal jual anak nie. Pemikiran yg cetek and tak kuat pegangan agama la menjadikan mereka buat mcm tu.

    ReplyDelete

please be nice to me