Tuesday, September 26, 2006

Gua sakit perut beb...

Assalamualaikum,

Hari nie aku tak tau kenapa, memulas2 perut aku. Same thing happen over and over again kalau aku pose. Last time aku pose ganti pun cam gitu jugak. Tapi haritue aku sakit perut tak leh langsung masuk makanan. This time around haku tak tau la apasal pulak. Siang hari pulak tue. Mak oii dah dua kali aku pegi toilet dah nieh. Rasa cam kronik jek sakit perut aku nieh. Nak amik mc ker ek, malas lah Jumaat nie dah nak cuti nak anto Ibu pegi umrah.

Haku keluar2 dari toilet jek kene panggil mengadap big boss. Appraisal time... hadoih... aku kena buat all over again the appraisal cam haper jek. Huwaa...dah ler tension sakit perut. Tetiba kene buat balik appraisal. Sudahnyer klik aku yang tolong taipkan. Bagi cantik sikti ayat konon-konon aku banyak keje walhal aku memang tak ada kerja kat sini.

I'm want to go back to Secretary line. Huhuhhhuhuuuuu... Jadi executive pun tak serupa executive. Cam makan gaji buta jek. I'm comfortable with secretary line. Sebab aku pun belajar secretary dulu. Have almost 9 years of experience in secretarial duties. Tapi big boss aku cam tak menggalakkan langsung aku balik ke position asal aku. Dia kata susah nanti, designation sekarang dah cukup baik dari dulu. You have to be proactive. Haper ke bende la menatang proactive tue...ngeh.ngeh.ngeh..... Dia kata kalau jadi secretary aku tak leh balik cepat. Errr itu perli ker haper ek....aku tak leh nak justify.


Lantak pi ler..... dari last week aku telah mendidik diri aku utk menjadi kuat dan tahan ngan himpit menghimpit di alam LRT.. ahakss...ntah haper-haper... So last week aku pegi ler jalan kat KLCC biasa la kan aku nie memang jenis lone ranger...aman hidup kalau jalan sorang-sorang nieh.... entah cemana aku leh termasuk MPH pulak.... dan entah camana...aku terjumpa pulak buku citer nieh. So terbeli ler haku, terbang RM34. Dan aku tak tau la tahun bila boleh habis baca buku nieh.... huhuhuhuhuhu...





isk..isk...sakit nyer perutttttttt!!!!



5 comments:

  1. weh, aku nampak botol mineral kat meja hang. tak posa ek?

    ReplyDelete
  2. Hahaha... kantoii!!!!

    ReplyDelete
  3. wei.... itu air sudah lama daa..sebelum bulan pose lagi...gua tak tinggal pose lagi ek..

    ReplyDelete
  4. papa ada blog ker..bak mai la address blog

    ReplyDelete
  5. Klik aje la nama aku tu... Kan link tu. Blog baru la melati, tak tak besh macam hang punya.

    ReplyDelete

please be nice to me