Tuesday, January 17, 2017

Catatan.... Cerita Mami


Assalamualaikum,

Apa yang nak dicoretkan dalam blog ni.  Hmmmm okey la hari ni citer pasal Mami lah.

Setahun tak berblog, tak udpate pun pepe pasal Mami, sebenarnya dah setahun Mami resign dari Prasarana.  Sebab resign?? Ada beberapa perkara berbangkit yang buatkan Mami ambik keputusan untuk berhenti kerja.  Itupun lepas Mami istikarah dua minggu tiap-tiap hari, hati Mami kuat nak berhenti kerja. 

Alhamdulillah setahun dah pun, bulan lapan nanti genap la dua tahun.  Ada la hiccup sana sini lepas berhenti, tapi Mami okey jek resign.  Mulanya Mami ingat Mami akan jadi double stress bila hadap anak-anak 24jam.  Tipu kalau kata tak stress, mesti ada rasa stress tu sekali sekali, tapi Mami okey boleh hadapi.

Kerja rumah?? Rumah Mami tak ada berkilat macam orang lain still macam gitu gak.  Rajin buat tak rajin babai, hehehe I lower my expectation, tak nak kalut nau. Janji anak-anak Mami ada baju bersih dah pakai dan perut tak lapar.


Apa Mami buat as surirumah?  Macam-macam Mami buat, to be honest masa memula resign, Mami memang ingat nak concentrate as Real Estate Negotiator, Mami buat gak until now tapi mungkin tak seaktif dan sehevoc orang lain.  Orang kata pelan-pelan kayuh, tapi dah setahun takkan nak pelan pelan lagik...kikikiki...




Mami pun ada ambik order Brownies yang memang Mami buat since kerja.  Concentrate on Brownies jek, pastu sikit sikit Mami belajar buat kuih talam, ni pun Mami ada ambik order. Belajar buat sandwich macam style hotel dan now Mami buat foodpack pulak.  Memula ni Mami cuma buat foodpack spaghetti bolognese jek dulu.  







Ada hajat juga nak buat lunchpack dan dinnerpack, tapi Mami kena asah skill masak lauk pauk ni. Mami tak berapa nak pandai masak, setakat halwa tekak anak-anak dan diri sendiri okey la.  Nak buat utk jualan ni Mami belum berani lagi.


Bawah ni list harga apa yang Mami ambil tempahan.


I still survive, Alhamdulillah, nikmat Allah ni macam-macam. I'm not complaining, buat I try to work my best for my kids.






1 comment:


  1. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف



    ReplyDelete

please be nice to me