Monday, April 30, 2012

Catatan....Tiga Hari Yang Mendebarkan



Assalamualaikum,

Tajuk cam haper jek kan...patutnya leh sangat nak hapdet kat rumah.....tapi cam biasa la..kat rumah layan fesbuk jek.... kat opis nie baru lah sibuk nak melayan blog yang makin lama makin sepi nieh...cian..

26hb April 2012
Last week hari Khamis 26hb ku checkup....cam biasa lah kan kalau dah checkup ku terus amik mc.... anak-anak dah sedia pos dah....

Petang nak amik bebudak ni kat rumah Mak Lom dia..entah camner...tangga terakhir aku jejak tue... kaki terpelecok...

Memang aku jatuh.... mujur jatuh melutut ke depan..sempat tahan ngan tangan...tapi masa tue aku tengah dukung dak Iqy...dan mujur sangat haku jatuh jenis slow motion jek...kepala dak Iqy tak berdentum ke simen.....perut aku pun tak tersembam ker simen...

Tapi pergelangan kaki kiri haku tue memang tergeliat la..sakitnya Allah jek yang tahu...memang rasa nak nangis gak masa tue...mujur kakak ipar perasan..dia turun terus dukung dak Iqy..bawak gi keta....

baca la apa2 yang patut..istighfar, mengucap segala bagai.. Izzati pun suspen dia la memapah aku sampai ke kereta.... lepak dulu dalam keta dekat lima minit gak nak bagi perit kaki tue ilang....baru la ku drive balik sib baik la kaki kiri..kalau kaki kanan harus tak balik kot.....mujur keta pun auto...

27hb April 2012
Inche Abie suh mc jek ...kaki sakit kan jalan dah berdengkut-dengkut nak pegi keje hapernya....so tak baik derhaka....ku pun merehatkan diri di rumah....

Petang baru gi klinik amik mc lain....tapi pegi klinik biasa jek..malas nak pegi sepital yang aku checkup tu pun....

Pegi jek klinik tue cek tekanan darah seme bagai....doktor kata aku high bp pulak uwaaaaaaaaaa.....mak cuak dah.... bila dapat tau tue...jantung haku berdegup kencang sampai ke malam...

Doktor advise suh aku pegi gynae balik.... ikut hati nak jek terus terjah...tapi pk pk nak uruskan anak segala bagai mana boleh... Inche somi pun keje....dia buat surat referal siap siap...so sabtu pagi haruslah terjah jumpa Pak Jamil kan..

awat la waktu waktu gini nak naik bp la pulak....

28 April 2012
Jumpa Pak Jamil...memula dia cam tak perasan high bp tue...dia pun heran naper aku pi jumpa dia balik..dia ingat dah sakit..

cek cek jalan pun tak bukak lagik...aku pun bukak la citer kata pasal high bp tue...so kene la tahan kat wad kejap dalam masa 3-4 jam nak monitor darah kan...

first time cek masa datang tinggi, duduk wad pun tinggi lagik...cek kali ketiga..turun sikit...cek kali keempat okey normal sudah...

ahhh sudah takkan aku nak kene terlentang jek baru bp normal kot......alhamdulillah la..... mujur tak ada pepe..... tapi doktor pun dah kata aku ni ikutkan dah anytime jek....walaupun baru 36 minggu...

so doakan saya yer rerakan sekelian.....

memang rasa tak sabar nak tengok baby nieh..... tak sabar nak kendong baby ngan gomol2 dia...

doakan saya selamat semuanya ya......





No comments:

Post a Comment

please be nice to me