Tuesday, March 8, 2011

Catatan....Kisah Iqhram!!!


Mood update blog masih hilang..ini hapdet pun sebab tak mau terlupa dan teringgal progress Iqhram...

first thing first... yeah!!! Iqhram sudah meniarap.....tapi lum expert lagik.....
dah boleh pusing dah...kalau dia rajin selalu dia pusing
kalau tak terlentang jek.....
tapi dah boleh pusing laaa.....

usia menginjak lima bulan Iqhram sudah boleh merangkak eh..meniarap...yeah!!!!!!!


meleleh-leleh la air liur tue.....suka beno laaa main ngan napkin.....

start hari Sabtu...Iqhram start demam.... mula-mula tue cam tak perasan sangat
sekali pegang kepala apasal panas nieh...
ingatkan tak demam sebab badan dia memang kadang panas jek..

sekali kakak dia pun bising... cakap ngan mummy
"iqhram demam la mummy..ni panas nie dahi dia nieh" (iyer..cam nenek yer cakap)
okey ku monitor jek...
tak pernah2 dia crancky (spelling) tapi hari sabtu tue memang dia meragam jek...
tido kejap-kejap pastue merengek2 dalam tido tak selesa kot..

Hari Ahad ada gathering adik beradik..saja wat birthday Izzati....
masa tue demam dia on off....sib baik ramai yang melayan dia..
tapi memang dia merengek je lah....time nie dari hari sabtu lagik aku dah bagi dah ubat demam
nak pegi klinik pun ramai orang kat rumah....

Ahad malam Isnin tue memang dia sangat-sangat meragam..aduhai..
sampai Mummy hilang sabar sangat-sangat....
Inche Abie pulak masa tue keluar...
memang ku udah abih kutu nak dimatikan.... 

Sudahnya...basuhkan muka dia.... basah kan kepala dia..lum tahap mandikan jek lagik
melalak tak sudah-sudah...
lepas jek buat gitu.... memagn Mummy mata udah mau katup jek... tak leh bukak..
sedo-sedo Inche Abie balik rupanya dia tidur dengan sendirinya...
alahai sian anak Mummy nieh.... 

So pagi Isnin...memang kene bawak gi jumpa doktor 
cam panjang jek entry aku nieh..okey la two in one...kes malas nak buat berentry entry...

satu hari suntuk tue kat sepital....
pagi kat poliklinik..petang kene jumpa pakar
siap amik darah segala laa...

tengah tunggu nak jumpa doktor...
muka budak tak sihat...monyok jek...
abang pun ikut gak.....
lawan sembang ngan abang je lah...




tengah siap sedia utk diambil darah....


tengah nak carik urat utk amik darah...
benonya Mummy ingat Mummy tak sanggup nak tengok dah
tapi tue lah dah tiga anak nie hati ku cekal sikit semalam
tengok la dia kene cucuk tue...
melalak2 tak hengat..cian dia....
pujuk dia tak sudah-sudah.....

cian anak Mummy kene cucuk...
udah cek darah dapat result doktor kata mungkin sebab tonsil dia bengkak
itu yang dia demam tue..then dia tanya nak jumpa pakar ker...
dah alang2 jumpa je lah kan..risau jugak...

Jumpa pakar..rupanya anak ku ada broncholitis (eja???)
bukan pasal tonsil bukan pasal tekak tapi pasal paru paru..
alahai..ngikut abang ker dek.....

sebenarnya rentetan jumpa doktor tue panjang
nasihat doktor pakar pun kemain panjang lagik
tapi tangan dah lenguh laaa...
ada masa ku citer la lagik ek..
recycle balik gambar kat atas nieh...eheh

tadi call Mak Lom dia..tanya...so far badan tak demam dah....alhamdulillahhhh.....






No comments:

Post a Comment

please be nice to me