Wednesday, January 12, 2011

Catatan....Blueberry Cheesetart


Sebelum gua tayang gambar cheesetart gua yang hazaibaidah ittew

pesanan utk Alida : 
Tak hagak2 ko nie mengomen kat entry lama2 akak nokkk...ahakss..untuk menjawab persoalan mu.... entry pasal kasut CROCS tue... gerai-gerai nya adalah di sekitar Masjid India Kuala Lomporrr...sila terjah...dah jumpa canang kat blog yaaaa....

Okey back to the topik..last week hakak kan coti seminggu...sakan la menerai resipi baru.... baru dapat yer...bukan baru cipta..kawser hakak nak cipta resipi...hakak lum taraf Jamie Oliver lagik.... jangan kan Jamie Oliver..taraf Inche Somi pun tak sampai lagik...

Ini la rupa Blueberry Cheesetart hakak ...


gambar ni dah lama tayang kat facebook ehehehehe
macam-macam ghuper...hakak fail lagik nak mencanai pastry ke dalam acuan...konon dah cantik dah, bila kene bakar
tak cantik jadinya ada tips tak???

tapi pepe pun sedap dek non...tekak akak la tengok korang mana akak tau..korang tak rasa...

dan lepas akak buat cheesetart nie kan...Inche Somi admitted... Mak Lom budak2 nie sakit....errrkkk... ada puaka kah cheesetart ini...ooh nehi nehi...

resipi???
korang google je lah...akak pun google jek dek non...




7 comments:

  1. wahh jawapan yg padat kaler merah lagi...mcm warning je kak mah hehe....

    oo sana ek...nanti ada masa boleh terjah...area bangi & kajang ssh nak jumpa....tu sbb terjah n3 lama2 sbb nampak pic crocs..

    ReplyDelete
  2. mah..bahaya jengah blog ko time2 cenggini.. byk dugaan...hahah dugaan tekak ni.. :P terliur tgk cheese tart tu weii..adehh..

    ReplyDelete
  3. mesti sedapkn cheesetart tu

    ReplyDelete
  4. adehhh... lapar... yg marble pun lom try lagi... ada kenan pulak nak try yang ini... hahahaha....

    ReplyDelete
  5. sedap nya...............
    tp nampak ok jek tu

    ReplyDelete
  6. nak tau...kite penah beli cheese..blueberry jam apa sume....ada dlm 5 bulan dok dlm peti sejuk....last2 ke tong sampah sebelum sempat dijadikan cheese tart..hwaaaaaa!

    ReplyDelete
  7. Alida..bukan warning..eheheh takut nanti reply kat entry tak perasan pulak kasi cerah sikit mata tue ehehehehe..kat kajang ada la...cuba tengok kat belakang Haji Samuri tue kan ada gerai2 tue..dah pernah terjah dah...

    Kaseh....sedap kasihhh...

    Lin..tekak akak sedap jekkkk

    Mimie..terai jangan tak terai...

    Del...gambar adalah tipu yer...eheheh

    Nurul..tak hagak2 tue... akak nie ada lagik balance filling tue aduyai bila lagik aku nak mencanai pastrynya...

    ReplyDelete

please be nice to me