Thursday, January 13, 2011

Catatan....Anak Sulung ku - Progress Sekolah

Alamak tak ada latest picture lah....
eh ada sekolah haritue... jap..
ala tepek jek gambar aritue boleh je kan...


lama rupanya kut ak snap gambar Izzati nieh... ini pun cameraphone...
okeh.... progress dia sekolah setelah memasuk minggu kedua..

Minggu pertama pagi pagi senang nak bangkit tido..
kejut, goyang dua tiga kali dah bangun..

Minggu kedua...walaupun tido awal..sudah sikit liat mau bangun
bila mau bangun sudah mula merengek-rengek...

Nampak confident sikit bila minggu kedua nie..
kebetulan mummy kadang asik lupa jek nak call tanya dah balik ke belum
tapi tak ada call call terkejut dari Mak Lom so Mummy yakin she's occay...

Hari Isnin ngan Selasa haritue terpaksa pos kat rumah Ibu, sebab Mak Lom tak sihat..
hari pertama pass....(orang lain jemput)
hari kedua nyaris-nyaris nak fail.....suh tunggu tempat lain dia tunggu tempat lain..
tapi sib baik tak hilang..bikin Mummy sakit jantung loorrr...

Okey kita tengok minggu depan...
pelik gak lah.. jadual sekolah dia tak dapat lagik!!..
hmmm orientasi 3 minggu mungkin belum lagik kot....

Belanja sekolah hari hari bekalkan RM4 untuk pagi petang...
banyak ker??... tapi biasanya ada balance...dan kalau ku jumpa balance tue memang masuk tabung..
Mummy udah pening nak bagi bekal aper kat Izzati..
stok process food pun sudah mau abih....

Okey kakak belajar rajin2 yer... - pesan Mummy setiap pagi....






4 comments:

  1. hmm klu ikut kn mgkn rm4 xbanyak sbb area kajang
    lg pun izati mkn kt skola...

    syaza lin bg rm 2 sbb tghari blk mkn kt umah
    kdg2 habis kdg2 ade baki

    minggu kedua nk habis pun jadual blk skola msh xbetul2..dahsyat nye...

    ReplyDelete
  2. still minggu orientasi kot lin tu pasal tak dapat2 lagik dia punya jadual waktu...

    kelas pun lum fix lagik sebenarnya...
    4 ringgit pagi petang.... pagi jarang dia spent...petang kat sekolah agama jek... itupun kadang berbaki banyak jugak.... sebab selalu pesan ngan dia..jangan beli bukan2...

    ReplyDelete
  3. YN pun tak dpt jadual lagi... dok nyanyi2 jer katanya... hehehe... kaler2... jadikla nakkk... GB dia kata transisi period 3 minggu... bwk buku teks jer nak baca sbb sebelum assembly start sumer kena baca buku... hehehe...

    ReplyDelete
  4. okla tu dia nak gak bgn awal.. anak buah kaseh ni pun masa 1st week bersemangat ..dah masuk 2nd week liat gak nak kejut...

    ReplyDelete

please be nice to me