Monday, December 20, 2010

Catatan....Coti Coti Melaka!!


Weekend lepas...kami satu family, family aku la kan..
pergi bercoti-coti di Melaka
Destinasi percotian kami adalah

Kampung Nelayan..
lepak kat Chalet PNK Kampung Nelayan, Kuala Sungai Baru
tak ada aktiviti nak melawat2 bandar Melaka pun
setakat satu malam jek kami lepak kat situ dari tiba, sampai nak balik...



Harapan tak tinggi la nak duduk kat Kampung Nelayan nieh...
tak ada la nak ada swimming pool segala..
takat laut ada ler.....

Chalet nie ada pasar segala bagai kan....
so orang-orang yang cerewet bab bersih, wangi segala tak sesuwai la duk sini
kami pun sebenarnya kureng gak...tapi sebab dah book kan..
hantam sajalah....

Budak-budak tak kisah pun....
janji dapat jumpa sepupu sepapat dia orang... happy jek
dapat mandi laut lagi la happy....


kat atas nie view kat chalet yang kita orang lepak tue...
padang tue family kami yang konker...
petang sampai tue... dengan bapak ngan anak-anak main bola tampar..
haku ni kalau tak ada baby...selamat dah haku main sekali
anak sedara aku pun terjerit-jerit ajak Mummy main sekali
alahai... i ada baby yer oolss..kenot join the fun...
but it was good..seronok tengok dia orang nie main beramai-ramai...

masa sampai tue Izzati awal-awal dah mengalami kecederaan
terjatuh dari tangga.. kaki terpelecok..
udah la tempang sepanjang masa kat sana...
tapi hati tue tetap semangat utk bermandi laut...

Mummy memang all the time dalam bilik jek ngan baby...
dia orang jalan2 tepi pantai pun tak pergi
tengok la gambar pun estimate jek...
camera bateri kong.....gambar kat camera orang lain ada la..
tapi tak tau la tahun bila boleh dapat tengok...

Iqhram kat sana crancky gak la...
tempat baru kot....tapi on the way pergi ngan balik behave jek
tido jekkkk...so Mummy dia tak teruk sangat...ehehehe...

Iskandar hari nak balik tue... moody dari pagi sampai malam
seme tak mo buat tak mo mandi laut, tak mo main...
tak leh silap sikit melalak jek...alahaiii...

balik dari sana dedua muka anak ku lebammm...ehehehehe...



ikan bakar kita orang makan malam tue....
tak keluar gi makan pun sebab
memasing bawak makanan punya la banyak...
sampai ke esoknyer tak abih...

kakak aku pulak sampai dapur pun dia bawak..so
keje perangat je lah...kenyangggggg....
tak yah nak keluar2 segala...
dekat situ siap ada pasar malam lagik....
cam biasa..mak duk dalam bilik jek...malas nak bawak baby keluar memalam...

kami duk 2 hari 1 malam jek....
chalet tue pun tak ada la mabeles sangat...
tapi yang penting...we olls dapat spent time bersama-sama
peluang yang boleh dikatakan susah nak dapat.....

dan yang paling best...
Abie pun ada..... Abie dapat cuti..
dah lama kami anak beranak tak spent time bersama-sama cam gini...



1 comment:

  1. bestkan coti-coti melak, saya yg dok melaka pun dah lama tk bawak depa jln2 :)

    ReplyDelete

please be nice to me