Friday, September 3, 2010

Catatan....Raya!! Raya!! Raya!!



(cam biasa gambar cilok google)

Dah nak raya-raya nie..otak aku buntu pulak nak update blog....

Tak masak-masak, tak gie makan-makan...badan pun dah semakin memberat.... penguin has already arrived...huhuhuhu..cian haku kan.....

Persediaan raya.... 90% ready dah...

Baju Anak-Anak - siap..... dia orang je pun yang excitednya
Baju Ince Somi - siap..dah beli dah..
Baju Ince Isteri - esok baru nak gi ambik..harap-harap siap ler baju haku ute..
Kuih Raya - Ilek beli kerepek jek serius kali nieh... tapi rasa nak beli dua jenis jek kot..buat syarat...


Hari nie dapat BONUS!!! Yeah Yeah...tapi half of the money aku dah laburkan utk beli breastpump!!!...investment...investment....

Tapi tetiba cam terasa nak membeli alas meja makan ngan coffee table baru la pulak...hhmm..haruskah??? (tak payah!!!!!!!)

Rumah?? langsir dah ganti....ganti ngan langsir yang ada jek..dah bertahun dah tak berganti langsir..nanti2 la..tak penting pun langsir tue masih elok utk diguna pakai...

Rumah dah kemas..bukan kemas beria la...... dua hari berturut bibik datang rumah clear segala lalang-lalang depan ngan belakang rumah..lapang mata nengokkan....cuma nak kemas sesikit jek.......

Izzati sibuk suh beli lampu lip lap lip lap..... haish mana pulak nak ku carikkan....nak menggantung tue sapa yang nak gantung...koser la Mummy kakak.... kalau takat pelita tue okey kot...tapi tak koser pulak haku nak mengisi minyak gas segala bagai...

Aper lagi yer....

Sikit2 je lah...aku nak carik sandal jek..tapi geram asal sarung jek tak muat uwaaaa kaki dah bengkak wehhh..takkan nak up size kot...kang lepas bersalin tak leh pakai..nehi nehi.....

Ngan nak carik tudung lagi sepasang..... hhhhmmm....cukup la kot kan.... skrg tengah dalam proses jahit manik kat baju kurung izzati....manik ready made yang biasa ada kat tepi tudung tue jek....malam tadi dah dapat sebelah lengan....malam ni sebelah lagik...esok bawah baju pulak jadi ler...hahahahaha..mana tak...bila tengah menjahit tue....yang dalam perut nie pun galak la berjoget-joget....

 



1 comment:

  1. sy xde baju ry pun kak..pkai baju g keje jek...

    ReplyDelete

please be nice to me