Friday, August 27, 2010

Catatan....Diary Ramadhan Izzati



What happen to diary Ramadhan Izzati nieh....well... cam tak biasa..awal2 je ler rajin...dah tengah-tengah malas..ujung-ujung terus hilang..

Now..Mommy malas nak paksa-paksa dia sangat...kalau kejut dia bangun sahur dia kata dia tak mo sahur let it be lah...

Tapi pagi tadi kejutkan dia sahur dia kata dia tak mo poser...then Mummy pun malas nak gerak dia lagik...

Sekali nak pegi umah Mak Long dia merengek.. "Kakak nak poser",..... pujuk dia...kakak try jek puasa dulu setengah hari kalau tak larat kakak buka jek..

Entah aper citer kat rumah Mak Long dia tue pun tak tau......hhhmmmm

So far Izzati dah lima hari berlobang tak puasa..... okey la tue utk budak umur 6 tahun kan.... tengok orang lain tak ada la nak gesa sangat anak dai poser.... aku dulu pun sekolah rendah baru puasa betul2 kot........ la nie budak2 seawal 4 tahun telah diajar berpuasa..... iyelah...melentur buluh biar dari rebungnya kan....

Moga-moga makan ajaran la anak anak Mommy nieh....




No comments:

Post a Comment

please be nice to me