Friday, June 18, 2010

Catatan....Apa Nieh?




Biasalah.... kita nie nama jek melayu...tapi bahasa pun dah rojak kan campo campo.... pertuturan harian sebenarnya asalnyer dari perkataan english...tapi kita melayukan...so bila nak carik yang melayu betul2.... menggagau...


Ehehehe cam nak belajar bahasa la pulak kan... bukan....

Korang tengok kat atas tue..gambar aper?? First thing yang pop kat kepala korang aper dia???...ehehehehe

Ini lebih kurang dialog Iskandar dengan Abang aku Acik malam tadi...kebetulan abang aku datang rumah.....ada la benda tue kat rumah..

Ayah Cik : Iskandar ni aper??

Iskandar : Ini bertih jagung!!!!!

ehehehehehehe..... kalau orang tanya kita..biasa kita jawab aper.... sah sah kita jawab popcorn kan...kuhik kuhik kuhik... Iskandar sampai la cakap bertih jagung... haritu dia request nak beli benda ni pun bukan nya dia cakap popcorn...tapi bertih jagung....memang ku tergelak la....

Kelakar tak?? tak kelakar ker....tak kelakar sudahhhhhh...... huhuhuhuhu

Nota kaki:  Iskandar sekarang ini 3 tahun yerrr....ehehehe..




6 comments:

  1. btul lah..ingt pop corn je..lupe trus yg namenya bertih jgung..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. rasanya, kalau saya terdengar pun saya gelak. tp bagus la.. sbb xde pun org yg sudi nk guna bahasa melayu bila beli popcorn kan..

    ReplyDelete
  3. kan..kita nie dari kecik dok popcorn popcorn....tapi bila anak tue cakap bertih jagung cam...alahai skema nyer anak haku ehehehehe...

    ini pengaruh tengok kartun alih bahasa ler nieh....

    ReplyDelete
  4. agak2 nyer klau beli nk beli popcorn ckp "bertih jagung" org faham x.. kekkekeke.. nnt nk try la ckp bertih jagung 1.. hahahhaha..

    ReplyDelete
  5. ehehe try la....mesti pelik jek orang tue...

    ReplyDelete
  6. Aku rasa mesti ada satu kartun kat PHD tu yg panggil ni Bertih Jagung..

    Kalep masa tgk wayang baru ni pun panggil petih jagum

    Dia tu tak yah cakap laa.. pelat nak mampus..

    ReplyDelete

please be nice to me