Friday, May 21, 2010

Catatan....Wishlist

Selalu baca blog orang buat wishlist ni kan....
aku buat wishlist ni bersempena dengan haku mengandung......ehehehe so mengandung nie idaman adalah banyak...kuhik..kuhik.kuhik..

haritue dah buat dah...ini tak kira buat lagik..harap harap dapat la beli / buat la kennn...

Sebenarnya lebih kepada hajat haku jek sempena baby baru nie bukan la nak beli benda merapu meraban.....tapi harap harap menjadi kenyataan lah...

Mula-mula sekali haku nak full breastfeeding baby nieh....  
Ya Allah Ya Tuhanku Kau perkenankan lah doa ku untuk ku berjaya menyusukan bayi ku dengan susu dari badan ku... Mohon limpah dan rahmatMu Ya Allah...

Jadi di sebabkan masalah-masalah yang melanda....aku ada la review beberapa benda...so aku cam teragak nak membeli benda benda nieh...



apakah ini? ini adalah Medele Nipple Former.. (thanks to Ena Misdi) untuk aperkah ini.... hehehe untuk membentuk nipple ler...bagi mereka yang bermasalah inverted nipple.... aku dok survery rega dekat 60 hengget jugak....huhuhuhuhu..... second trimester sudah digalakkan utk memakai menatang nieh....huhuhuhu haruskah?? haruskah?? haruskah???


Aperkah ini??? Ini adalah MAM Nipple Shields.... utk aper kah?? untuk membantu proses penyusuan badan bagi ibu ibu yang mengalami masalah inverted nipple cam haku nieh......  ini memang dah ada dalam pala haku dari dulu lagik.... last time haku beli Medela....tapi cam tak menjadik...pastue ada review yagn sangat bagus pasal MAM Nipple Shield..rasa teruja pulak nak menerai... harga menatang ni dekat 40 hengget ler jugak...huhuhuhuhu..haruskah??? haruskah?? haruskah???

Lanjutan dari perkara di atas... kita pergi kepada perkara kedua...haku juga berhajat untuk berfull CD....huhuhuhuhu....... CD tue aper?? Cloth Diapers laaaa.... dulu kan aku ada jual kejap..la ni nak jual gak...tapi tengah kesuntukan modal ada sikit hold dulu...

So ingat baby baru nie haku nak ke arah penjimatan berganda... (cam iklan lak dah) nak berfull CD.... tapi ini semua bergantung kepada keadaan...(pulakkkkkk) sebabnya Inche Somi kan bakal meninggalkan haku dan anak-anak...so haku sorang dok handle anak-anak nan tiga tue...rasanya mampu ker tak ek.... ish Insya'allah...moga moga ku mampu....



Maghin dok kongsi ngan kawan beli CD Babyland nak buat meniaga...sekali Allah beri rezeki haku mengandung...so CD-CD tue jadi hak milik haku ler....ditambah dengan CD-CD Iskandar yang ada..... rasanya lebih dari cukup kotttsss.... tu ha kat atas tue ler CD CD nyer..macam-macam kaler..pink pun ada..sekali keluar anak jantan..... al nasib ko la nak...pakai je lerrrr.....

Iskandar nyer CD ada dalam 12 keping.... campo hok atas nie ada dalam 8 keping...so dekat 20 keping...ish cukup kan cukup ler sangat....nak tambah lagi ker ek? haruskah?? haruskah?? haruskah??

hhhmmm aper lagik yerrrrr wishlist haku nieh...... nanti la ku fikirkan...

eh..kang ada ingat haku ni kaya raya la pulak nak membeli segala macam bagai....sila ingat iyer.... CD tue dah memang ada.... yang dua di atas tue pun rasanya bukan la nak main shopping jek...harus sebulan satu barang kot.... banyak benda lagik ku nak fikir...... kalau rasa ku kaya..idok ler..,,ku ni golongan marhaen kaedahnyer..harap maklum....






7 comments:

  1. pump tak beli? untuk buat stok? ;)

    ReplyDelete
  2. pam dah masuk senarai lama dah...ada kat entry awal2 sebelum nie bulan lepas nyer entry ehehehehe....

    ReplyDelete
  3. yg 2 di ats HARUS beli..yg CD xyah tambah lagi le kak..cukup tu..lg pun akn ditampung dgn diaper kn?

    ReplyDelete
  4. Anonymous7:12 PM

    banyaknya CD azimah...
    mesti banyak juga melabur kat CD ni..hehehe.

    yumi masami HB

    ReplyDelete
  5. noradz.... kannn..itu la..cd tue tak yah dulu la..tapi ku meroyan tengok CD baru baru yang comel comel..hahaha..

    yumi...tks datang blog saya.... beli sikit-sikit...bukan beli sekali rap..beli sekali rap...fengsan...

    ReplyDelete
  6. kak..
    ku penah jumpa nipple former tu kedai online jual murah. tapi kat mana eh.. carik2 tak jumpa plak.. huhu...

    pastu nipple shield tu kan..daku pon ada.. takde maknanya.. haha mmg tak logikla nak pakai.. tah cemana kekdahnya ntah!! last tah terselit celah mana pon tatau.. haha pembaziran di situ... ekeke

    ReplyDelete
  7. salam ziarah sini....

    20 keping cd memang dah cukup utk 3 tahun pemakaian lampin anak.. sebab saya full cd dengan 17/18 keping cd shj.

    Semoga segala impian terlaksana.... :D

    ReplyDelete

please be nice to me