Sunday, May 2, 2010

Catatan....Jelajah Blog by Ben Ashaari, rasa nak join masuk bloglist...


1 ) Header BEN ASHAARI BLOG
Dah sudah.....

2) Berikan nama samaran anda dan nama blog anda ... Ceritakan latar belakang blog anda .. Lagi panjang lagi best ... 

Nama gelemer di alam cyber since 2000 cewah.... Melati Putih... saper-saper rajin lepak Forum Cari rasanya kenal la kot dengan Melati Putih... dari Forum Cari khoje den memang suka benau menulis panjang lebar pasal kisah hidup....samada memberi nasihat kat orang (poyonyer) ataupun meminta nasihat dari orang...
Dari Forum Cari tetiba rasa cam tak puas pulak nak menulis...walaupun ku bukan penulis.... tiba tiba dikenalkan dengan blog..... wah..memang dari zaman remaja muda belia ku memang suka menulis diary...ada gak terjumpa diary lama yang terselit-selit kat rumah nieh....bila baca balik kelakar.... so bila fikirkan yang aku ni kadang-kadang mengalamai sindrom memory loss yang sangat kronik baik adanya ku berblog.....now.... i'm use with the nama Kak Mah.... nama penuh ku Azimah...

Asal blog aku adalah dari blogdrive jap ku carik balik hidup lagi ker tidak blog haku tue.... ha ni dia...ada lagik...ehehehehehe....sorry siaran tergendala sebentar sebab dok baca kisah kisah lama..hhhm...pasal aku gugur pun ada....hhmm...slot sedih jap...hhhmm

http://melati-putih.blogdrive.com
 
So the catatan....itself memang asal dari blogdrive aku nie ler... after a while....aku tak rasa yang blogdrive ni user friendly la sangat. ...so start December 2005 haku pun berpindah rumah ke blogspot..sampai la sekarang.... no offence yer pengguna blogdrive...

Kelakar....asal berblog nie memang kepala haku dok fikir cam diary..mana kenal nak carik duit guna internet nie kan..nuffnang pun tak tau..... traffic pun tak tau...so aku berblog memang blog semata...memang diary semata...no picture or what so ever...dua tahun kebelakang nie jek gila blog tepek gambar macam macam bagai....

Kiranya aku berblog memang mengenai kisah hidup aku.... bukan kisah orang lain kisah yang berkisar tentang aku.... tentang kehidupan aku...tapi tue lah.... banyak nyer mengenai hidup dan anak anak.... dan betul...sebab ada sindrom memory loss nie kan bila baca baca balik aku pun tak sangka pernah mengalami sesuatu perkara....esp. tentang tumbesaran anak anak..... 

Dan aku jugak berharap aku tetap akan berblog selama mungkin utk bekal anak anak sok..kot la tetiba aku kene alzheimer ker kan.... tak hengat dah kisah kisah zaman muda belia nieh (cabul betul mulut).... errr Ben..cukup panjang tak intro nieh...ehehehhe.... benornyer i dah buat satu entry tau Jelajah Ibu...tapi tue la..... tak sempat nak jengah lagi kot...baru jek...beberapa hari lepas...

Hari kerja rajin gak hapdet blog tapi weekend tengok keadaan...satu hari kalau rajin dapat la dua tiga entry.... kalau tak rajin....satu entry je lah satu hari......huhuhuhu.....moga2 cukup syarat jadik ahli bloglist Ben

3) Dari mana anda tau mengenai Segmen ini

Dari mana tau??? Well i dah add you kat my bloglist so everytime you hapdet blog i tau lerrr....anyway salam kenal..... 


Soalan Bonus
Kenpa aku sibuk sangat nak masuk bloglist Ben nieh???....
errr suka haku lerrrrrr......




3 comments:

  1. mcm pernah dgr nama ni..

    ReplyDelete
  2. kite pun pernah dengo dr kwn yg join blog en ben ni

    ReplyDelete
  3. mia..nama apa tue???

    eheheh noradzlina...gatai kan.... saja2 jek nak join....

    ReplyDelete

please be nice to me