Thursday, April 29, 2010

Catatan....Koc Merah Jambu


Gambar adalah cilok pakcik gugel...

Lama tak bercerita pasal pengalaman hazab ku naik kommuter kan...mana tak nya since Abie bekerja di tempat baru... waktu kerja dia adalah tidak tentu masa... so kalau Abie keje petang saper pulak nak amik aku kat station komuter Kajang nun...

Nak harap adik ipar selalu pun tak best jugak...so bila kala Abie keje petang memang rutin aku naik Bas Rapid KL U40 lah tiap tiap petang dari LRT Pasar Seni sampai ke Kajang..... naik bas ni terus sampai umah...so jalan sikit je lah... kalau naik komuter nak balik rumah buatnya tak ada orang hambik kono pulak amik teksi or bas..... so biar la ku naik bas sahaja dari K.L nieh... F.O.C kan..gunakan jelah kemudahan yang ada.... lagipun naik bas confirm dapat duduk.... dengan keadaan nak membuyung nieh.... naik komuter??....oh typical Malaysia.... not sooo the prihatin ler kan......

Sebenarnya nak citer pasal kerajaan dah lancarkan Koc Merah Jambu kat KTM Komuter nieh....aper benda Koc Merah Jambu tue... .iyer kawan-kawan Koc Merah Jambu adalah khas utk wanita saja....iyer..saya sangat sukak..... tapi route Rawang-Seremban belum ada lagik 15 Mei nie sok baru ada..... bagus sangat Koc Merah Jambu ni dibuat.... kalau tak nak berebut2 dengan orang lelaki nie..aper dikesahnyer....

Ish kang cakap kata aku racist lak kang....tapi memang iyer pun....aper bangsa je lah... kalau time nak naik tue tak dulik dah.... main tolak tolak jek..... ko pregnant tak pregnant..ko warga emas tak warga emas...

Pastu dengan segala bau nyer lagik..pepagi tue tak per ler wangi sikit...ini kalau petang time balik keje tue...mak aiii hazab bau masing-masing.... so bila dah dibezakan Koc Untuk Wanita nie.... selamat pun yer jugak...kurang la aktiviti meraba-raba dek kaum lelaki nieh..... So pada siapa yang naik Komuter nie... perhatikan Koc Merah Jambu yer.... itu khas untuk wanita sahaja..jangan salah koc pulak sudah laaaa......

Koc je lerrrr..bukan satu komuter tue......





5 comments:

  1. akak ada jugak pengalaman naik komuter
    bebaru nih.... hazab ye...
    ehhh... tak jadik naik
    sebab komuter delay
    last2 rembat naik teksi terus!
    hampeh sungguh rasanya!

    ReplyDelete
  2. huhuhu..untuk golongan yang cam saya tak ada pilihan..terpaksa la hadap....

    ReplyDelete
  3. faham...
    itu br bab yg bau, yg pervert, yg beromen
    ni bab lg 1 yg xtahan...
    klu komuter rosak lg haru...terutamanya ms bln pose hu hu hu...
    kite pernah tersadai kt Salak Selatan ms bln pose thn 2006 (komuter berasap)...keturunan ke 3 (trip komuter ke 3 br dapat naik tu pun men tolak 2 jek org) samapai umah kt balakong dh nk isyak...lapo gile
    sedih pun ade klu ingat balik zmn2 naik komuter g keje

    ReplyDelete
  4. alah kak... saya nek MRT di negara maju ni pon masih ada gak orang tak prihatin gitu...

    ReplyDelete
  5. so its not typical malaysia la ek..typical as a human being....sooooooo the jual ikan...

    ReplyDelete

please be nice to me