Friday, January 8, 2010

Catatan....Gastric Pain






Assalamualaikum,

Iyer...saya mengalami gastric pain yang sangat teruk..kali ni saya rasa sangat serik bila mengalami gastric nieh....

Hari Selasa petang saya dah start rasa pedih kat perut...balik rumah..malam tue saya makan ubat yang memang sentiasa ada kat rumah....maklumlah gastrik nie tak leh nak diagak...

Okey...baik...tak sakit lagik...hari Rabu pergi keja cam biasa...menjelang tengah hari...saya start balik rasa sakit....mula-mula biasa sahaja..makin lama makin bisa....

Makan tengah hari pun tak lalu.... memang saya dalam kesakitan sangat..balik dari lunch.... saya minum air panas..utk legakan perut.... utk pertama kali selama saya ada gastrik ni saya muntah...iyer...tak pernah-pernah saya gastrik sampai muntah kali ni saya muntah...

Iyer..saya jadi lembik.. sms Abie...Abie terus kata dia akan ambik saya kat office....

Kul 4 lebih kurang baru saya balik....sebelum tue sempat saya telan Gaviscon....dengan harapan sakit saya akan berkurangan.....

Abie kebetulan ada kerja yang perlu dibereskan....tinggalkan saya dirumah.... saya bawak rehatkan diri dan tidur.... menjelang malam..sakit perut saya semakin menjadi-jadi...

Iyer..memang saya rasa sakit sangat sampai nak menangis...anak-anak dah ada kat rumah... mujur dia orang tak meragam sangat....sms Abie bagi tau..memang tak tahan sangat..... sakit..saya gagahkan diri masak bubur.... tapi tak makan pun sebab tekak makin meloya....

Abie tak dapat lari dari program....mintak tolong adik ipar sib baik la sorang tak kerja....gegas pergi KPMC....berdoa-doa jangan la amik masa lama sangat...saya memang dah tak senang duduk kat klinik...

Jumpa doktor jek.... dia tanya nak jab tak...sebab nak fast relief memang jab sahaja...saya iyekan sebab memang tak tahan sangat.....hambik...tak pernah-pernah gastrik sampai keje jab..kali ni memang saya kene jab.....

Beberapa minit lepas tue...beransur-ansur lega perut saya..... baru saya berani nak makan bubur....isi perut....

Semalam saya MC..seharian terlentang..... anak-anak memang dah kene pos kat rumah Mak Long dia orang.... lega sikit perut walaupun ada sengal sana sini..

Pagi nie..saya pergi kerja....sampai jek kat ofis tak semena...perut saya sengal balik...


hhhhmm....adakah sebab saya tidak makan ataupun saya stress saya mengalami gastrik pain iniehhh...

memang saya sangat serik kali ini kena gastrik...sangat-sangat sakit...

terima kasih yang mendoakan saya cepat sembuh di FB..





http://azimahas.blogspot.com

4 comments:

  1. Lain cara gastrik menyerang kita ek...eynda takde pengalaman macam ni...tapi doktor cakap yg eynda kena tu hanya permulaan....

    ReplyDelete
  2. huhuhu..serik eynda..sakit sangattttt.....macam ulat bulu time sakit tue...

    ReplyDelete
  3. takutnya dgr...aritu baca cite kak eynda,ni bc cite kak azimah lak...tp tgk adik laki mia kena gastrik jd nye mcm kak eynda...but x seteruk akak azimah la..hopefully jgn la mia lak kena penyakit ke-3 dlm hdp

    well..semoga sembuh kak...rerajin mkn kerap tau agar perut x kosong

    ReplyDelete
  4. mia..nauzubillah..jangan mintak penyakit..kita doa moga dielakkan dari penyakit..mia pun jaga diri lok lok...

    ReplyDelete

please be nice to me