Friday, December 4, 2009

Catatan....Newbie..Otai...Klik Klik

Assalamualaikum,

Pagi ni tetiba rasa macam kecoh-kecoh gitu kan. Masuk jek Blog Pn. Zalia nampak amukan drakulat dia kat situ ehehehe...Baca pulak kat blog Rojak Belog dia pun cakap benda yang sama.... gagah la aku mencari artikel yang dimaksudkan...tak pepasal naik traffic ko nyah...

Hmmm.... Aku baca aku sakit hati serius ..memang sangat-sangat sakit hati walaupun aku boleh dikatakan bukan la pengklik klik tegar...tapi rasanya apa yang dicakap tue amat-amat la bak kata pepatah....tepuk air dalam dulang, terpercik kat muka sendiri errrrr..betul ker pepatah tue ada kan lebih kurang la kan....

Camni la..bila akak baca blog blog yang menghentam segala bagai dan mengaku diri mereka sebagai otai blog tue. akak memang geram dan sakit ati jugak.  Tengok gaya semua macam budak universiti lagik kaedahnya.  Dek..nak menegur orang bukan dengan maki hamun yer dek. Pastu nak label kan orang cam sampah pulak bagai.  Dah la tue kutuk-kutuk pulak tak reti nak berblog copy paste segala.  Cakap lagi najis bagai....boleh lagi umpama orang cam pemintak sedekah.  Betul la kata kawan tue, matlamat tak menghalalkan cara.....cara nie berhemah sangat ker nak tegur-tegur orang dengan maki hamun bagai?

Lagi satu pulak macam umpama benda nie Haram...err ada fatwa atau hadis ker mengatakan klik klik ni Haram yer?  Bila telek-telek blog dia..betul la kata Pn. Zalia. Dok download segala movie, segala cerita kat internet nie kerja Haram jugak. Err kene tak pepatah akak kat atas tue.

Yang bagi komen-komen kat artikel-artikel masing-masing amboi kemain galak lagik menghentam dan mengutuk, tak sedar diri kot rasanya awak tue cam lalang.

Tujuan asal letak Advert Nuffnange nie kenapa.  Rata-rata haku masuk blog yang menghentam ni seme ada advert nieh.  Satu kan...nak tambahkan pendapatan. So dengan cara macammana sekalipun kita nak menambahkan pendapatan tue terserah pada kita la camne kita nak buat kan.  Korang ni orang IT pandai la segala application haper bagai nak carik traffic tinggi nie segala. Dan aku rasa pihak Nuffnang pun tak halang kalau kita nak pergi blog orang tue kita klik iklan dia.  So whats is the problem? Okeylah mungkin la ada yang buat blog semata-mata utk tujuan cam gini.  Tapi cara awak dok menghentam orang lain yang tak ada kene mengena dengan PERTUBUHAN HARAM tue molek ker dek?

People come to your blog..people click your advert your earn something from it.  Well same with everbody else..cumanya dia orang ni ada hardcore sikit.

Eh malas nak cakap panjang-panjang...lagi merapu lagi ada.. Gini je lah..terima kasih lah atas teguran tue rasanya Nuffnang pun ada gak cara dia kalau dia terjumpa perkara-perkara yang tak diingini nie kan.

Akak ni pun otai blog jugak dek.... tapi tak de pulak ku nak dabik-dabik dada....

Rasanya fenomena YOU CLICK I CLICK nie pun... menambahkan lagi traffic dalam blog aku.  Dalam pada masa yang sama akak pun dapat berkenalan dengan rakan-rakan baru dengan tujuan asal hanya YOU CLICK I CLICK  ni pun.  Errr HARAM ker tue dek?  Whateva punggg dia orang pun tak masuk blog aku nie baca hahahaha apasal haku nak meroyan pulak...lantok ler sana kan....

Pada blogger-blogger yang suka YOU CLICK I CLICK nieh...jangan lupa klik iklan akak yer...nanti tinggal pesan..tak yah bagi tau suh klik balik (ORANG TAK SUKA DEKKK).... bagitau jek dah tembak..nanti akak nyusul.....jangan kecoh2 sangat...kang orang menyampah..... dia orang dah banyak dapat duit...kita nie baru nak terkial kita buat selow-selow jek ek ek...

Dek ludah tue...lap..... tak baik meludah-ludah...bakteria banyak......




http://azimahas.blogspot.com


5 comments:

  1. hi kak..emm sapa otai yg marah2 tu..sian kiteorg huhuhu

    akak..saya klik mr potato dan neslac(saya try shout kat shoutbox akak, tapi kuar database error..so tinggal msg di sinlah ye)

    have a nice day

    ReplyDelete
  2. have a nice day to you too...

    ReplyDelete
  3. Ada baca gak blog2 tu...malas nak layan...eynda dah pernah buat entry kan...bila kita menulis itu adalah lambang peribadi kita...so agak2 le diaorg tu cemana haha...habis citer...buang masa layan...lain ke kalau nuff sendiri yg keluar fatwa haram tu muahahah....apa daaa...

    ReplyDelete
  4. ntah haper haper kan eynda...dah blog kita kita letak iklan tujuan orang nak klik la...masuk blog dia..punya la banyak iklan tak ada pulak nak bising2...sukati la orang nak datang blog kita nak klik klik kan....kot nak tegur pun agak-agak la nak umpamakan orang bagi tue kenapa...hangennnnnn akak tawwww...

    ReplyDelete
  5. Chik, biarkan je la. Masing2 ada opinion tersendiri.

    Yang penting kite 'ENJOY'!!!!! Yeeehaaaahhhh..

    ReplyDelete

please be nice to me