Monday, November 16, 2009

Catatan... Cabaran 99HTN Update


Entry tanpa gambar adalah tidak syok...tapi nak citer gak untuk pemberitahuan kebanggaan dan keriakan saya ekekekeke..hampeh jek bunyinya...

Hari Sabtu lepas Alang wat kenduri sikit sempena dia nak gi Haji nanti.  So adatlah kalau kenduri kan dah tentu tentu la menu utama adalah nasik.  Awal-awal lagik Alang dah inform haku yang dia order Nasi Ayam (erkkkk!!!).  Macam yang aku update sebelum nie adalah setelah berbelas hari tanpa nasi, rasa membuak-buak kepada nasi itu adalah sangat menebal dan sangat-sangat menggoda keimanan dan kesabaran haku utk menjamah nasik....

Maka pada hari Jumaat lepas....masa aktiviti poya-poya, aku awal-awal dah inform ngan organiser...Sabtu nie confirm haku kantoi makan nasi, sebab abang aku buat kenduri.

.


gambar adalah cilok ngan pakcik gugel


Maka apabila tiba harinya..maka dengan riak dan vanggernyer....yeah!!!! Haku berjaya tidak menjamah nasi pada hari itu.  Ngeh ngeh ngeh...sampai-sampai jek Kak Zue (kakak ipar haku daaa) terus pelawa kata makan yer..makan...aku dengan muka toyer nyer ckp.. "I puasa nasi la Kak Zue..." dia pulak dengan inesennya berkata..."Tak per..tak per..ratah jek ayam-ayam tue segala..." hahahahaha betapa dia merestuinya yang adik iparnya telah berpuasa nasi. Ekekekeke..... dan sesungguhnya memang haku pulun segala ayam dan salad malad dihari tersebut......

Dan yang paling ku tak sangka... Kakak Ipar haku yang lagi sorang rupanya mengikut blog haku nieh..ahaks dengan dia dia pun berpuasa nasi hahahaha golak bosar den. Che' Ala...dah comel dah badan cam gitu bakpo nak kuruih lagik....ekekekeke...tak fer tak fer.... moh kita bersama-sama puasa nasi...

Ehehehe..kiranya haku berjaya pada hari tersebut menyahut cabaran utk tidak makan nasik...eh tapi kan nak tanya lah..kantoi tak kiranya..aku suapkan nasi kat anak-anak.....dah biasa kan..tangan ni dok jilat-jilat..ada la dua tiga biji butir nasi kat jari jemari tue....errr kantoi ker....err tak kot kan...bukan makan sepinggan pun...


Apa-apa pun haku vangge!!! Yeah!!!!

http://azimahas.blogspot.com

1 comment:

  1. i/allah pasti berjaya jika hati dikuatkan azam kak

    ReplyDelete

please be nice to me