Monday, August 24, 2009

Catatan....Buka Puasa Ahad


Wah bulan puasa nie citer pasal makan je ker...tak ada ker citer pasal amal ibadah bagai...huhuhuhu..

entry memula tadi lupa nak citer....asalnya nak ajar Izzati puasa tahun nieh...tapi kebetulan dia dah almost dua minggu batuk...tonsil dia bengkak...

dan kebetulan pulak Sabtu pagi tue dia demam...masa bangun sahur dia bangun jugak..tapi mintak susu jek....Abie dok ajar niat aper seme bagai..dia pun ikut...

tapi pukul 6.30 pagi rasa badan dia dah panas....ish... batuk kong kong kong... Mummy pun apa lagik suh la dia makan ubat kan.....dia pun dah mengadu sejuk nak berselimut...

Alhamdulillah demam tak melarat.... Selasa ni dia ada appointment dengan Doktor Pakar ENT..nak tengok tonsil tue samada patut kene buang ker tidak...

okey berbalik pada cerita juadah berbuka hari Ahad...
kami tak masak beria pun..sebab biasa la... PARAM kat rumah tue..dah macam2 jenis juadah ada....

beli pun mana yang patut je lah..

err lupa....gambar semua adalah cilok dengan pakcik gugel...



donut coklat....ini anak dara tue punya....beli pun seketul jek..kat PARAM tue seketul RM2 tau.


bubur sumsum... Abie beli...tapi tak makan kaedahnya...katanya tak sedap..tak kene tekak...ku pun tak rasa.....


Roti Jala....beli utk anak-anak..sebab Iskandar ngan Izzati memang favorite sangat la ngan roti jala nieh...makan cam gitu jek..tak yah berkuah...


Bubur pulut hitam...Mummy yang nak...huhuhu...sebekas tue...bila dituang dalam mangkuk lain banyak jugak... dok panaskan..Mummy sorang2 jek makan..yang lain bolayan....aisey... membazir jadinya...sebab manis kan..mana larat nak perabihkan semua sorang-sorang...alasannn


Abie masak ayam goreng cili kering..gambar kat atas nie basah kan....tapi Abie masak style kering punya.....aku nie tolak batu ngan kayu jek..asal leh dikunyah..asal ada rasa...sedap sokmo...jadi juadah sahur aku jugak la pagi tadi...

Nampak cam banyak kan...tapi kami beli pun kuantiti sikit2 jek... ada lagi satu Popia goreng..lupa lak nak pi gugel gambar..tak aper ler...

hhhmmm petang nie nak buka aper ek?? aik baru kul baper...hhuhuhuhu...


2 comments:

please be nice to me