Friday, June 5, 2009

Catatan Syahdu



Ini malam tadi punya cerita.... balik je keje.....kebetulan aku drive semalam kan..aku terus jek shoot rumah Kak Na..ambik Iskandar, Izzati merangkap bapak dia orang....

Balik tue Abie dia ajak pi Tesco...Iskandar cam biasa duduk dengan aku kat depan.... Izzati kat belakang... biasa la dah anak kat pangku, suka jek la aku cium-cium si Iskandar tue...

tetiba aku dengar dialog syahdu dari sang kakak...

"Mummy....kenapa mummy asik cium adik jek...mummy tak pernah cium kakak...asik cium adik jek...kakak pun nak cium jugak.."

sesungguhnya....haku memang terkedu dengar dialog itu...aku just toleh kat kakak..senyum kat dia..sambil pegang-pegang pipi dia.... dan dalam waktu yang sama aku rasa bersalah yang amat....

sampai kat Tesco..Abie layan Iskandar....aku pegang tangan kakak....naik escalator TESCO tue..aku terus peluk kakak sambil cium dia bertalu-talu.... dialog syahdu dari kakak

"Kakak sayang Mummy......." sambil senyum peluk aku...

errrk Kakak....Mummy sorry sayang.... masa kakak tidor..tiap-tiap malam Mummy cium kakak... mungkin kakak tak sedar..... apa-apa pun Kakak tetap Princess Mummy tau....

sometimes..benda-benda kecik nie buat kita jadi tak sedar..sebenarnya...ada hati kecil yang terasa dengan tindakan kita.... kadang-kadang.... dia orang tak pandai nak luahkan apa yang dia orang rasa.... betapa aku nak cuba control amarah.... jangan sampai terlampau.....sesungguh nya dua permata hati itu adalah nyawa dan jiwa aku......dan yang satu itu adalah nafas aku...

arrrgh haku sebak dah...

7 comments:

  1. uhuhuh...wat haku takung air mata...

    ReplyDelete
  2. tau dah....kalau dah jenis cengeng tue...ehehe...

    ReplyDelete
  3. kak mah..nasib zaty tu luahkan pasaan dia ye...kalo jenis pendam tu lain plak citernya...bleh buat pengajaran nih.

    ReplyDelete
  4. iskh iskh iskh...nak jugak kena cium....muuuuuaaahhhhhh

    ReplyDelete
  5. aku pon sedey doi....! huhuhu.....

    ReplyDelete
  6. bagus si kakak luahkan isi hati. Dapatlah Mummy dia tahu isi hati dia.

    ReplyDelete
  7. Duh,,ko ni Mahh..akupon tangkap syahdu gakler..huhu..

    ReplyDelete

please be nice to me