Wednesday, April 22, 2009

Abie Masak

Well, nak citer pasal suami mithali...eheh mithali kerrr....mithali laaaa...sebab hal masak memasak kat rumah tue memang dia yang take over....haku? jadi orang jantan kat rumah tue....kemas rumah segalanya la...hatta bila Abie memasak...end up haku gak tukang kemas dapur... (err versi komplen ker nieh.....kikikikikikik...)

Ini entry tertungak la kiranya yerrrr... weekend haritue...Sabtu, Ahad sampai la semalam...eh aper pulak dari last week laaa... memang rajin beno Abie masak.... time haku nak berdiet la pulak dia rajin masak..tak makan kang..kocik lak ati eh....susah lak nanti ati den....


so hari Sabtu haritue...datang angin tetiba Abie nak wat popia goreng..... dia kata...buat kudapan utk tengok Akademi Fantasia...penyudahnya bukan jadi kudapan..memang jadi dinner kita orang pun...tak makan benda lain makan popia hasil tangan Abie nie je lah... bujan sorang tue baru bangun tido.....kekejap kangg ckp ngan Abie dia.."nak agiiii......" Abie dia dok suapkan inti popia tue kedia.....sedap la tue....asik nak agiiii jekkk...


ini lah inti popia tue...daging jek..... well to tell everyone the truth... my husband love to see AFC Chanel 703 tue you know..dia lagi kenal chef-chef dalam tue....dari haku..ahaks..nampak beno minik tak tau masak....well anak-anak..ikut jejak langkah Abie pandai masak yer..dan ikut jejak langkah Mummy 'rajin' kemas rumah....ngeee.....


tadaaaa inilah hasil popia tersebut....... nak resipi?? nanti lah haku mintak ngan Abie..... tapi yang paling meletop resipi popia nie...ialah sambal cicah diaaaa...mabeles...(haku tak penah puji depan Abie.....ahakssss)..... lupa nak amik gambar.....tapi memang mabeles la makan popia nie cicah ngan sambal Abie tue........rasanya buat sambal tue mudah jek...nanti la kot rajin / ingat...haku hapdet yerrrr .....


dan in ialah hidangan makan tengah hari kami pada hari Ahad yang lalu.....dah siap-siap amik gambar dah..konon nak terus publish guna phone...tapi tak tau pasal aper....tak leh lepas pulak....so jadi siaran tertunggak lagik lah dish ini...... ikan goreng tue haku goreng yerrrr..melampau la pulak Abie yang buat seme....aku pun nak dapat kredit gak...goreng ikan pun goreng ikan lerrrr..... so menu tengah hari di hari Ahad adalah....Masak Lemak Ketam, Ikan bilis goreng belacan with petai (tak silap aku orang panggil sambal tumbuk ker haper ntah..)..dan ikan goreng...... cam biasa..haku makan sesenduk dua jek.... the rest Abie la sesah.....

So entry kali ini adalah kredit utk suami ku yang rajin memasak.....kadang-kadang kelakar jugak bila layan sms Abie di petang hari.....

Dialog hari pertama selepas Abie memasak

Mummy: Hari ni masak tak?
Abie: adussh..saya nie dah cam jadi househusband pulak yer kene masak...
Mummy: ehehehe abih dah awak rela.....

Dialog selepas hari tersebut.
Abie: Malam nie nak masak aper mummy...
Mummy: tak kisah la.... masak la pepe pun...sardin pun okey jek..
Abie:okey kita makan sardin malam nieh....

dan hari seterusnya..
Abie: Mummy..malam nie saya tak masak yer....
Mummy: hoccay.....

adakah kami sudah bertukar gender..ooh tidak...tugas-tugas lain masih terletak dibahu ku.....

1 comment:

  1. kuterkesima tengok popiah tuuu... cam tak caya jer oren buat.. :p

    ReplyDelete

please be nice to me