Monday, March 30, 2009

Konsert Ketiga - Retro..... yeahhhh

Salam,

Bertemu lagi ki didalam arena..... kritik mengkritik ala-ala perasan bagus...ahaksss.... well hari Sabtu haritue lepas penat bertreasure hunt.... (nanti la tunggu gambar kang ku uplod ek..banyak nyer la hutangggggg gambar..ahaksss).... malam tue..di dalam gelap (EARTH HOUR beb) haku layan gak la Konsert AF nieh...... (earth hour citer lain ek...ngeh ngeh ngeh).

Okeh marilah haku startkan komen ku yang ala-ala syok sendiri...komen aku pertama-tama sekali..malam tue memang semua lagu best best......arggh rasa muda kembali...ngeh ngeh ngeh.... memang haku muda pun lagik aper.... okeh kita start..susunan tunggang langgang yer..aku tak ingat lerrr ini pun copy paste kat forum..



YAZID ~ Pawana (Search)
yang haku ingat ini la permulaan lagu.....compare to last week rasanya nampak la effort dia kali nie nak menyanyi dengan okey...tapi entah la..muka dia tue cam muka tak ada perasaan jek haku tengok....

AKIM ~ Anak Gembala (Sudirman)
Suara sedap..aku suka.... not much to comments..... hopefully dia dapat lagu yang lebih mencabar vokal dia..

QHAUD ~ Pilihlah Aku (Latif Ibrahim)
Awat la nak tiru sore Latif Ibrahim ek.... aku lagi tertarik nak tengok backup singer dia, dari dak nie menyanyi..... effortless....

CLAUDIA ~ Lama Tak Jumpa (Zur Eda)
Tak padan ngan suara dia lagu nieh....tak mencabar langsung bagi haku.....lagu best laaa...lagi satu tak cukup gedik.... dan enta kenapa..haku rasa sedikit terganggu dengan baju dia..


RINI ~ Seloka Cinta Remaja (Seha Freedom)
Entah kenapa aku suka pulak tengok dia menyanyi malam tue...dengan backup dancer....kene jek ....tapi tak ada rezeki ko dek..nak buat camner.... baru aku ingat lagu Seloka Cinta Remaja nie camner..ngeh ngeh ngeh.....

OBRI ~ Abang Beca (Broery Marantika)
Lagu dia pendek jek.... sama gak la....tak berapa mencabar.... dok ulang2 jek.... mimik muka yang berkesan...jalan cerita yang boleh diterima la....tapi cam Rini gak la..tak ada rezeki ko dek...

ARIL ~ Andainya Aku Pergi Dulu (Alleycats)
mak nak tidooooooooo....end of commentsss

AISHAH ~ Mata ( Noorkumalasari)
Ko nie kan...cam keras kejung jek menyanyi lagu nieh...betul laaa...dari ramai2 atas pentas tue..baik la ko nyanyi sorang-sorang dek.......takkan pakai kasut tinggit tue kurang pergerakan kot..... yang nampak mata ko jek yang buntang...

SIDI ~ Hanya di Radio (Headwind)
Ohhh mmyyyyyy...bagi aku malam tue patutnya mamat nie yang keluar.....out of tune langsung.....lagu nie best tauuuu one of my favourite song....tapi ko telah meng'sumbang'kan ini lagu lerrrr.....why ooo why........

RUBISA ~ Angan~angan (Raja Ema)
dok la tengok diary kan..sampai kan Izzati pun dak suka lagu nieh...tak cukup manja dan gedik la dek non...kalau ko duduk atas meja goda si Adlin tue kaw kaw aku rasa lagi meletup persembahan ko.....

ISMA ~ Rambu Ramba (Nursheila Amin)
Ini pun favourite song haku gak neih..... pelajar cemerlang minggu lepas.... don't know what to comments laaa...sore dia okey la..... tapi tak tau kenapa dia punya undian very the tinggi.... aku pening tengok persembahan dia malam tue..kiri kanan kiri kanan...... tapi okey la dia boleh menari....sib baik sore pun sedap...

HAFIZ ~ Mat Disko (Sudirman)
Yeaahhh..the best performance everrrrr (bias ker haku dulikkkkk!!!).....mula2 tue akak risau dek non ko dapat lagu nieh...... tapi bila ko nyanyi...ngan menari..(walaupun ketiak ko basah).....memang ko boleh nyanyi....ada aura la..dak nieh.....meh haku kempen jom undi Hafiz!!! ahaksssss..... persembahan dia la pun yang berikan impak pada haku...lain2...tak berapa ku kenang....ngeh ngeh ngeh.....hampeh..

eh eh aku ada tertinggal ek...

Zizi ~ Ini Rindu (Farid Hardja)
ahaksss camne la leh tertinggal ko nieh..... one of the best performance that night....aku suka...cuma part rap tue kalau bagi orang lain rap lagi best kot....

sekian komen saya dari pengkritik yang tak berbayar..ngeh ngeh ngeh...

1 comment:

  1. wpun ku x afundi aril...tp performance dia last week oklah...ngn suara serak2 basah dia tuh...kenalah lagu ngn sore dia tuh...

    ReplyDelete

please be nice to me