Tuesday, February 3, 2009

Appraisal Time





Salam,

Its the time again!!!!.. Tetiba aku rasa tahun nie cam cepat pulak appraisal nieh. Huhuhuhu... last week dengan selamatnya aku telah diappraisalkan oleh dua orang boss. Tak tau la big boss division nie nak apprais haku ke tidak?

Point?? Ontahlah...for me such a dissapointing point..... huhuhuhuhu..sikit jek...iyelah...immediate boss sah sah appraise aku one year punya keje kan...sebab dia pun baru masuk....yang aku rasa ralat tue...last year..my point was higher than this year....so aku direcommend utk dipromote..or naik gaji tinggi sikit la....tapi malangnya...rezeki aku tak ada last year....i'm not in the 10 people who was been promoted in my division. Frust tue Allah jek yang tahu...sedeh tau..iyelah....big boss dah ckp dia nak recommend kan...tapi bila sampai kat HR.... i was not one of them..huwaaaaaaa...

So this year..i was hoping that my rezeki was there la kan...tapi tue lah tengokkan kan points yang aku dapat pun ala-ala malu jek...so aku tak mau la mengharap sangat...iyelah aku pun tau... workload aku pun tak ada la cam orang lain...yang hectic..yang bizi yang hari-hari balik lambat..yang sampai nak santai-santai pun tak ada masa cam haku nieh...so redha je lah.... i know i can deliver with my work....tapi tue lah....something wrong somewhere.... tiap2 tahun aku rasa ini lah masalah aku.. dilema with my work..... memang aku rasa nak jek balik to secretary line....tapi sampai bila pulak aku nak duduk kat situ jek.... ini pun dah cukup baik la dapat peluang kerja yang related denga Insurance..yang boleh gain more knowledge..... ker aku yang malas..kuwang..kuwang..kuwang....

No...i know i can deliver by work....but i don't know what is wrong........ malas ker...orang tak caya ngan aku ker.... yang penting..almost 3 years..aku rasa cam tak produktif jekkkk mmmmm...

No comments:

Post a Comment

please be nice to me