Wednesday, November 26, 2008

Izzati Audition Tom Tom Bak

Salam,

Hari Sabtu hari tue 22hb November 2008, eheh aku bawak Izzati pegi audition utk rancangan Tom Tom Bak dengan Uncle Aznil. Audition ni utk segmen Jom Borak. Thanks to Kak Kasih sebab sms bagi tau ada audition nieh. Kalau tak memang tidak ketahuan.

Izzati masa bagi tau nak jumpa Pak Nil, hari-hari dok haruk aku tanya bila-bila. So utk tidak menghampakan dia, aku bawak la dia pegi audition hari sabtu lepas. Aku tak tau camner ngan audition tue sebab kami mak ayah nie memang tak leh masuk pun, yang masuk pun just anak-anak jek. Tapi memang jelas la nampak riak gembira wajah-wajah budak-budak nie dapat jumpa Uncle Aznil. Haku pun tak dapat jumpa...

Sampai-sampai Astro dalam pukul 9 pagi, itupun tiga kali pusing aku dok carik visitor entrance kat Astro tue rupanya kena masuk through TPM daaaaa sabo je lerrrrrr...... perabih minyak tul laaa.. Izzati dah bising bila nak sampai bila nak sampai....sib baik la tergerak haku nak berenti tanya guard tue. Sampai jek tengok orang dah ramai dah...aku register isi borang tengok2...kul 9 tue Izzati nya giliran no. 68



Inilah no. giliran saya....ngeh ngeh ngeh...... haku dah rasa cuak gak la...takut Izzati boring...keluar rumah dengan tak bersarapan aper seme......on the way tue singgah gak la kat stesen minyak beli roti ngan milo dia... susu Izzati dah pesan kat dia awal-awal no susu yerrr nak susu tunggu balik rumah...dia pun okey jek.....


Gambar kat atas nie baru lepas makan..luckily kat situ ada jual makanan..idok la mummy dia nie kelaparan...hahahah bukan risau perut anak...risau perut mak.... kui kui kui..tapi haku makan ngan Izzati la...tapi Izzati excited lebih.....makan dua tiga suap jek mak dia la dok perabihkan.... tengok la gambar tue elok jek ikat dua.....rambutnya...

Gambar pun dah tunggang terbalik.....gambar nieh masa dia tengah tunggu giliran nak masuk jumpa Uncle Aznil..... dah nampak dah seronok kat muka dia tue..excited jek..padahal sebelum tue dah merengek.....jom la jom la jom la..macam la mummy ni sesuka hati jek leh suruh orang tue panggil Izzati....... tengok laaaaa rambut asal ikat dua dah lepas dah......tak sempat nak jumpa Uncle Aznil ngan ikat dua tue....dia lagi suka lepas rambut....



ehehehe..tengok la anak dara ku itu...kalau dah anak dara tue..memang la dia punya beauty concious tue tetap ada.......bukan nak haku yang touch up kan..dia nak touch up sendiri....padahal kat rumah tue aku dah bedakkan dia dah siap2..siap bereye shadow lagik....tipis je lah make up pun tak ada la tebal gila...sampai sana sementera menunggu tue...dia nak touch up lagik..tengok laaaa tak yah di ajar.... dia sendiri reti mana nak tepek..... base on obersavation jek anak dara ku itu...tengok mummy dia buat dia buat sendiri...tapi ku memang tak galakkan la dia make up...muka dah memang sedia lawa....selalu takutkan dia..kalau makeup selalu nanti dah besar muka kakak cam muka katak...ekekek aper daaa mummy nieh..



Ini la diantara ibu bapa yang sama-sama menyibukkan diri jugak masa audition tue..... haku pun sama gak sibuk..... yang nampak over excited tue parents tue sendiri...budak2 nie biasa jek....

Eh..mummy pun nak enterprem gak laaaaa....... asik anak dara nie jek..mummy pun nak jugak.... so the result?? entah lah..... depa kata kene tunggu dalam masa 2-3 minggu kalau tak receive phone call tue tak dapek la tue..... saja jek nak expose Izzati ngan benda2 cam gini....

Version citer Izzati masa audition tue...

Mummy : camne kakak best tak jumpa Uncle Aznil
Zati : Best.......
Mummy : citer la aper Uncle Aznil cakap
Zati : alaaaa kakak tak tau laaaa
Mummy : mula-mula masuk tue camner
Zati : Uncle Aznil panggil kakak..... Zati...zati...zati.... Izzati Maisarah....pastue Uncle Aznil kata....eh mana boleh jadi princess bahaya tauuuuu.....nanti tangan patah nanti macam mana...

well itu je lah version yang di ulang-ulang....haku pun tak paham pucuk pangkal citernyer....tapi masa citer tue memang laaaa nampak seronok betul Izzati tue..... yang tau kisah hanya Izzati dan Uncle Aznil sahaja.....kalau la dapat masuk tengok sendiri camner Izzati kene audition..boleh la haku citer detail kat sini...ngeh ngeh ngeh......

2 comments:

  1. wah!!! mmg over anak dara ko eh ... kecik2 lagi dah pandai compact powder bagai ... anw, she's cute ... muka cheeky, i'm not surprised kalu dia terpilih ... kalu betul, bagitau tau ... aku nk gak dgr celoteh ank dara ko tu ... ;p

    ReplyDelete
  2. insya'allah...omak eh yang over excited.....ekekekekke

    ReplyDelete

please be nice to me