Wednesday, October 15, 2008

Kusut!!!

Salam,

Now jam tangan aku menunjukkan 6.13 petang. Aku masih lagi kat office nieh. Huhuhuhu biasa sharp kul 5.00 (hari rabu balik awal setengah jam) memang aku shoot terus balik. Tapi hari nie aku ada hal malam karang. Nak dengar talk...untung sabut timbul untung batu tenggelam. Harap-harap aku untung sabut la...dan harap-harap ada la rezeki aku.

Chop....isss perut aku tetiba cam lapor gilerrrr..harus ke tak harus aku keluar awal pegi ke KLCC carik makan ek. Okey..okey continue.... errr aper aku nak continue....

Duit?? tetiba jek kan.... seminggu nie terus terang aku cakap memang pala otak sangat-sangat kusut memikirkan hal duit. Semalam, dok meleleh airmata je kan.. tue lah kuat betul penangan duit nie kan...tak ada duit susah jek rasa hidup. Alhamdulillah sesak2 aku pun tak ada la sampai aku bergolok bergadai, cuma rasa sempit jek sikit. Pengaruh duit memang kuat betul dalam idup kita hari-hari kan. Nak pegi toilet nowadays pun kene pakai duit. Cekai2 pun tiga posen ko kene keluarkan....paling mahal singgit pun ada... adoiiiii.....

Aku hidup senangkah dari kecik?? Entah lah tak tau nak kata la..nak kata senang dalam erti kata mewah bebeno tue idok la pulak, tapi rasanya walaupun hidup sederhana, jarang pulak permintaan aku tidak dipenuhi oleh Ibu ngan Ayah. Selesa dalam sederhana. Bila dah kawin orang kata walaupun baru nak mula hidup (six years of marriage boleh dikatakan nak mulakan hidup ker..... mmmmm) bila terkena zaman-zaman sesak nie memang aku terasa la sangat-sangat.

Sensitif ker aku nie...tak boleh ker aku nak susah senang ngan Abie......boleh... aku boleh... takkan masa senang jek aku nak dengan Abie masa susah aku tak pedulikan dia. Mana boleh.... dia kan suami aku... susah senang kene la hadapi sama-sama.... eheh..cam haper jek aku bebel petang nie kan..itu lah perut lapar cakap pun ntah haper haper.....

Tapi apa yang pasti.... without money you cannot do anything...if you have money.....anything you can do.... orang jawa kata..no money no talk...so if you wanna tolk..must have money...hahahahahaha boleh guna pakai ker kata-kata.... why i so biol this evening ek.... ngeh ngeh ngeh......

Ya Allah Ya Tuhan Ku.... jauhkan la aku dan keluargaku dari kesusahan dunia ini. Rahmatilah keluarga kami Ya Allah.... Hindarilah kami dari malapetaka dan bencana. ... Kuat lah semangat dan iman ku dalam menghadapi dugaan ini Ya Allah.... Murahkan la rezeki kami Ya Allah.... Jadikan kami manusia yang kuat Ya Allah.... Hanya Kau yang Maha Mengetahui segala sesuatu, makbulkan la permintaan kami ini... Amin...ya robbala'alamin.........



nota kaki: memang aku weng petang nieh....

4 comments:

  1. Wahai temanku Azimah...bersabarlah kamu dlm menghadapi ujian ini...

    Nota : Apsal mcm khutbah Jumaat jer bunyi komen aku ni?? Hahaha

    ReplyDelete
  2. hahahahahah..hampeh jek ko..

    ReplyDelete
  3. kekekeke..mah aku pun br nk wat entry pasal duit nih...kusut tau..rm1k sebulan asyik xcukup je..bebel2 je laki aku..nih gatai nk keje balik nih

    ReplyDelete
  4. Hehehe. Aku lagi sadis Mah. Ko pun tau kan. Tapi takper la. Ada masa susah. Lain masa insya-Allah senang.

    ReplyDelete

please be nice to me