Monday, September 22, 2008

Cerita Hujung Minggu

Salam,

Wah bulan Ramadhan nie, rajin tul aku update blog ek...satu hari boleh sampai dua entry aku buat. Nampak sangat kefreean aku di bulan puasa ini. Free ker..tak ada lah...mana ada free penat wo...

Jadual aku sepanjang bulan puasa nieh..

Bangun pagi sahur kalau terbangun sebab aku sorang jek sahur Abie tak sahur pun. Itupun setakat minum susu segelas. Awal2 jek rajin sahur makan nasi pastue bila perut dah adapt, aku minum susu jek. Pastu sambung tidur dalam setengah jam, bangun siap2 pulak nak pegi kerja.

Abie hantar la pegi keja itupun sampai LRT Sg. Besi jek....balik keje terus pegi Bukit Jalil pulak...balik dalam pulul 11-12 malam, balik jek dari Bukit Jalil anak-anak pun dah tidur. Aku bila dah balik tue tak ingat aper dah...mandi pun tak tukar baju jek solat terus tidur...rasa penat badan. Esok starttt balik..huhuhu penat weh badan...

Weekend lepas hari Sabtu memang terasa kepenatan badan. Aku tak ambik bibik pun kat rumah Angah iyelah sebab nak kene keluar awal pegi Bukit Jalil. Petang sah sah bibik kene pegi Langat, mana pulak aku nak biarkan bibik sorang2 kat rumah. Saper nak kunci pintu aper seme. Pagi Sabtu tue boleh pulak pinggang Abie meletup balik. Aduhai, aku dah dok risau dah. Biasa kalau Abie kene cam gitu memang kene admitted la. Uhuks, sapa nak jaga kedai, nak raya nanti camner nak kemas barang lagik huhuhuhu..memang risau jek haku nieh... Abie gagah gak nak pegi Bukit Jalil nak jaga booth tue. Sayang Sabtu orang ramai takkan nak biarkan jek. Abie kata dia nak tahan dulu sampai Isnin baru pegi hospital. Buat sementara telan painkiller je lah. Errr meletup tue bukan aper yer...Abie kan ada history tulang retak kat belakang...so once in a while sakit tue akan datang balik...bukan meletup aper pun...

Hari Ahad, buka puasa ngan adik beradik aku ramai-ramai kat rumah Angah.... Abie tak gi pun.... kene jaga kedai... Ahad kan waktu2 cuti la pun orang ramai. Sian Abie dengan sakit2 belakang tue kene jaga kedai sorang-sorang. Pastue buka puasa pun sorang-sorang..... tak per hari nie Mummy buka puasa ngan Abie balik... so ini la gambar2 buka puasa kat rumah Angah.



anak sedara yang dah bujang belaka, yang pakai spek tue Iwan yang sebelah tue not sure Azzam ker Azzem (kemborrr ntah mana mana satu)


Izzati tayang brownies SR di sebelah Zariff sepupu dia


Iskandar ngan Faiz (sorry la gambar tak clear..pakai camera phone)


budak lasak nieh...cak!!!

Yang tengah nak potong kek tue Along nama dia Syazwan..hemsem wooo.... besday dia 20hb haritue..... yang berdiri belah kiri tue Nina...yang duduk tue Iesya (ini ada tokoh model nie..lawoooo cam mak dia...)

anak bujang mummy lagikkk...


anak dara mummy lagik!!


dari kiri, Che' Ala, Kak Liza (kakak-kakak ipar), Nabila, Iesya & Biyah..... beso beso dah mike nieh..

Itujelah sempat amik pun...... sebab pakai camera phone waktu pun dah malam jadi gambar tue kelam jekkkkk......tak per lah janji syarat entry lepasss..ada gambar......

1 comment:

  1. Anonymous3:21 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me