Tuesday, September 16, 2008

Car and Me



Salam,

Tetiba terasa nak citer pasal kereta lak kan. Sebenarnya aku ni bukan la pandai sangat pasal kereta nie pun. Tau bawak jek. Service ker jadah aper seme tue memang tak tau la totally Abie la punya keje.

Buat masa sekarang nie aku dah family pakai Naza Citra cam kat atas tue. Tapi warna tak sama la kaler biru. Kereta pun ada satu jek tak cam orang lain ada dua tiga ngeh ngeh ngeh..


Sejarah aku pakai kereta nie boleh dikatakan dari zaman bujang lagi la. Itupun Ibu la sibuk sangat suruh aku pakai kereta. Ikutkan memang tak mo pakai lagik. Kang duit gaji abih ke kereta jek. Zaman bujang nie memang nak kene reti la pasal service aper seme. Iyelah nak harapkan sapa lagik. Abang-abang aku seme tak duk sama ngan aku. So nak service nak tukar timing belt nak itu nak ini memang kene amik tau la sesikit. Pastue bila dah cam gitu parahnya duit tau je ler kan.... so my first car was Wira Aeroback (Auto). Lebih kurang gambar kat atas tue lah.

Itupun beli second hand jek. Aku bayar separuh jek tiap2 bulan, separuh lagik Angah tolong bayar kan. Kira okey la jugak kan. Tak ingat baper tahun aku guna Wira nieh, tapi masih di alam bujang lagik aku dah tukar kereta kedua. Satria 1.3 cam kat bawah nieh....


Satria nie ikutkan memang kereta idaman aku dari ITM lagik. Tak tau naper aku minat sangat ngan Satria nieh. Agaknya sebab nampak sporty kot dan nampak kiut jek bila orang perempuan yang bawak. Aku beli Satria biru metalic baru punya. Plat number pun aku ingat lagik sebab memang saja aku pilih WHR 1976. Ahaks...amik tahun lahir aku, Ibu gak la yang meracuni fikiran aku sok pilih nombor. Ikutkan aku belasah jek. Tapi Satria biru aku nie dah terjual. Memandangkan aku pun dah berkahwin. Tima jual Satria nie pun masa aku mengandungkan Izzati. Letih gak kereta dua pintu nieh, nak nak duduk ngan Ibu, jadi driver Ibu, nak tonggang tonggek tue seksa so Abie tukar pada Wira Aeroback Gold (Auto). Kereta ni kami bagi pada adik adik Abie dia orang sambung bayar. So kereta tue hayat dia masih ada lagi la dengan kami walaupun dekat tapi jauh, dan kami guna la Naza Citra tue.

Dream Car??? Huhuhuhuhu... masa tengah guna Satria dulu, my dream car aku ini lah kat bawah nie Honda CRV tapi model lama yang ada tayar kat belakang tue. Honda CRV yang lama tue bagi aku lagi cun la. Tapi yang model baru nie pun leh tahan gak cun nya. Tak tau naper minat sangat ngan Honda CRV nieh. Agaknya aku nie suka kereta yang ada rupa-rupa sporty kot. Masih tidak dapat kumiliki ngeh ngeh ngeh....tahun bila la leh dapat pungggg....



Dan sekarang after kawin ini pulak my dream car. Sempoi jek, Honda Jazz. Ini pun ala-ala cute je kan. Sesuai sangat la utk wanita seperti aku nieh ececececeh....and again I wonder when I can get this car...ahakssss tunggu Abie jadi jutawan lah....... bile ek Abie.... dapat sebijik jadi laaaah..utk Mummy gi keje ngan jalan-jalan jek...ekekekekek


Tapi kan Abie...kalau tak dapat Honda Jazz tue pun tak apa lah.... dapat Myvi pun orait jugakkkk..... ini pun cute... huhuhuhuhu.... tengok la selera Mummy pun bukan besar mana pungggggg...... yang cute cute jekkk..ngeh ngeh ngeh.....





Nota kaki: Gambar2 nie seme aku cilok kat internet. So kalau ada sesapa claim gambar dia sorry la ek...... ampun..... tak ingat web mana cilok sebab main tanya Pakcik Google jek... ngeh ngeh ngeh.....

2 comments:

  1. mah..aku dulu pong mmg minat giler ngan citra tau...mmg dok berkira2 nak angkat dah satu bila tgk my sis pon dah amik satu.tp tak jadik...last2 kami amik Grand Livina....oraitla..cam citra jugak la..cume mebi minytak jimat sket la kot dari citra?hehehe...

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:22 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me