Wednesday, December 12, 2007

Izzati kene lepuk

Assalamualaikum

Selamat pagi all...... penat lagik??/ Yes..memang aku penat..... segala-gala penat..urat sendi aku satu badan penat.....

Malam tadi aku naik hantu ngan izzati.... kenapa la aku tak leh sabarkan diri yer.... puncanya budak tue tak mo mandi jek..... dari rumah mak long dia, dia kata nak mandi ngan aku kat rumah...bila dah balik rumah sibuk main aku suruh mandi....dia tak mo mandi kata kejap kejap..nanti dia mandi... aku sudah mandi aper seme pun dia tak nak gak mandi.....

Sudahnyer aku tarik dia...bukak baju dia mandikan dia dalam bilik air...... melalak2 budak tue.... lari tak nak mandi...aku tarik...aku geram..kene selepuk dua...aku rasa tak sekuat mana pun aku pukul........ dapat simbah air jek..sabun aper seme tak dapat...dia dah lari keluar..... bila aku nak pakaikan baju...aku tengok...berbekas tiga jari kat bahu dia... Ya Allah..kuat sangat ker aku pukul...... baru aku terasa tangan aku perit..... terus aku peluk Izzati....lepas tue dengan aku-aku sekali menangis... ini kali kedua aku pukul izzati tapi aku yang menangis.....

Tersedu-sedu Izzati menangis peluk aku.....merayu2 kata tak mo mandi.... aku cuba nak control amarah aku nieh..... satu hari tak berjumpa kalau boleh bila nampak dia memang aku tak nak langsung tinggikan suara....tapi tak boleh.... apa lah yang terbuku kat hati aku nie sampai anak aku pun jadi mangsa amarah aku.....

i'm sorry zati......mummy hurts you....

Tuesday, December 11, 2007

I'm tired

Assalamualaikum,

Pepagi nie sampai office jek aku terus on laptop bukak blog aku sendiri. I feel so damn tired. Penat badan, penat otak penat segala-gala nya la. My moods flies away..... how to get them back. Where to start.... aku sendiri pun tak tau mana nak mula. Tapi memang aku penat sangat-sangat. Mengeluh ke aku? Entah lah.. layak ke aku nie nak mengeluh....

Tak bersyukur ke aku??? Entah la..... Bila nak menaip nie tiba-tiba aku rasa sedih sangat...airmata bergenang-genang. Berat sangat ke apa yang aku tanggung nieh. Entah la... Should i type here everything.... should i? Aku pun tak tau la.... sebak, letih, penat..... tak tau....

Tuesday, December 4, 2007

Iskandar Mengamuk

Assalamualaikum....

Selamat pagi..... mengantuk nyer la aku pagi nieh..... Iskandar dua malam bila nak tido asyik mengamuk jek..malam tadi kemuncak kesabaran aku....mujur je ler si kenit tue baru nam bulan.... dan aku ada lagi la iman kat dada nieh......

Mengamuk-ngamuk melalak..mata mengantuk..... bila dibaringkan menangis...bagi susu menangis...cek temperature tak demam tak apa.... adoi la..mati kutu aku dibuatnya..... berdodoi...berselawat....berzikir.......senyap kejap....pastu start balik.... aduhai....anak anak..kenapa ko nak...aper yag tak kena.....apa yang sakit.....

Abie keluar pulak tue kejap..... bila balik aku terus pass kat abie...tak terlarat dah.....dah ler aku tengah datang kotor..... nak baca aper pun susah...abie balik aku suruh abie baca apa2 yang patut..... baru la senyap cik mamat sorang nieh...... ..baru nak menyusu..baru la mata tue nak pejam.....

Pukul 12.30 tengah malam dia terjaga....again...melalak...... buatkan susu pun tak mau.... berhayun la aku tengah2 malam...... berzikir lagik.... sampai dorang aku suami isteri dok pujuk iskandar..... mata pejam...tapi melalak jugak tengah2 malam..... abie tepuk..aku bagi susu...abie zikir....baru la senyap........ itupun lepas haku hayun satu ruang tamu tue...mata pejam.....

Aduhai anak...naik buntu kepala mummy nie tak tau nak buat apa........