Thursday, November 23, 2006

Luka beb...sakittt...

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.

Dah berapa hari yer haku tak update blog haku nieh. Bukan malas, seems the idea is kering kontang. If not rasanya macam-macam haku nak update dan bercerita. Konon-konon cam penglipurlara la gituk.

Semalam balik dari keje Abie terus bawak gi rumah kawan dia. Dah habis raya pun ada gak orang buat open house lagi. Cam biasa la kan, selera makan aku belum pulih sepenuhnya. Makan mana yang berkenan je lah makan satay. Izzati cam biasa la, pandai no nak carik kawan. Main-main, Abie dia dah dua tiga kali dah sound jangan lari-lari aper seme. Alah budak-budak apa yang boleh di harapkan. Mana nak dengo cakap. Sekali tue jatuh tergolek. Ha hamik kau luka dedua kepala lutut dia. Besar la jugak. Jatuh atas jalan tar. Menjerit-jerit sakit dah macam orang cedera parah. Terus Abie dia ajak balik.

Balik rumah tue haku terus la cuci luka dia, biasa la lutut kan sure pedih punya dia punya menangis la sampai haku pun nak ikut nangis. Sapu kan minyak gamat pun dia terjerit-jerit lagi. Memang macam orang cedera parah la. Nak bengkok lutut, nak bangun suh jalan pn dia tak mau terbaring jek. Alahai anak mummy, layankan je lah peel dia tue. Luka bolehla tahan tapi dia punya acting tue cam overla pulak ahaksssssss.

Hari nie 23 November 2006 ikutkan kandungan aku baru berusia 13 minggu. Sabtu nie jadi 14 minggu la dan just imagine la perut haku dah macam orang mengandung lima bulan. Jenis dari anak dara perut buncit ada isi perut sikit jek dah terus nampak. Loya dan mual masih ada lagi la. Pagi-pagi lepas gosok gigi memang kewajipan aku muntah. Aku pun dah start amik Salindah. First time amik, saja la nak try orang kata elok. Dah beli mahal-mahal kene la haku perabihkan. Aku tak sabar nak tunggu new year rasa bila hujung2 tahun nie semangat cam makin menjunam jek jatuh. Nak kerja memang dari dulu haku nie pemalas. Nak nak tengah mengandung nie la pulak. Lagi ler tahap gaban dia nyer malas.

Anyway, ini gambar Izzati masa Mama ngan Papa datang rumah haku aritue. Mekap tue semua dia sendiri na haku tak kene mengena nak mekapkan dia. Sekali tengok cam anak Jepun pun ada. Sayang anak mummy... mmmuahhhss...

















No comments:

Post a Comment

please be nice to me