Friday, August 25, 2006

Macam-macam cerita

Assalamualaikum,

Sebenarnya aku pun tak tau aper yang nak aku bebelkan cam biasa la kan idea tue melambak when it comes to typing semua nyer hilang entah kemana rasa bosan jek. Lain kali kene beli tape tue la, ada ide jek rakam masa tue jugak pastu terus masuk blog.

Bulan nie bulan kemerdekaan. Kebetulan masa aku pegi Indon aritue dia orang pun baru sambut Hari Merdeka pada 17 Ogos aritue. Yang buat aku rasa yang dia orang nie semangat tue kuat bila aku tengok setiap inci rumah, kedai ataupun bangunan penuh dengan bendera-bendera Indonesia. Tak cukup ngan bendera Indonesia, ntah haper bendera lagi pun aku tak tau la dok tercacak depan rumah masing-masing. Tapi kat sini aku tengok yang semangatnye cam orang kat bandar-bandar (correct me if i'm wrong). Bendera kat kereta punt tak semeriah tiga tahun lepas. Jangan kata dia orang la aku pun sama tak letak bendera kat kereta. Tak tau mana nak carik punya la kesian.

Penah ada satu tahun tue husband aku letak kat depan rumah, mak aku bising buat aper ekekekeke... entah lah. Yang buat aku tergerak nak letak cite pasal bendera ngan merdeka nie bilamana aku tengok MHI pagi tadi pasal kesusahan orang tua sebelum kita utk mencapai kemerdekaan compare ngan muda muda sekarang yang hanya tahu Merdeka itu konsert, cuti umum, hiburannnnnnnn. Entahlah nak komenggg banyak-banyak pun bukan aku reti.

Dan aku terlepas nak menyaksikan pernikahan Siti Nurhaliza dan Datuk K. Bukan nak kata apa la, kat office aku nie memang ramai yang menyampah gila babeng ngan pernikahan dia orang nieh. Iyelah aku walaupun ralat jugak bila Siti pilih orang yang lebih tua tapi entah kenapa aku rasa aku boleh terima pernikahan dia orang. Iyelah dah jodoh tue kan ketentuan Ilahi, aku pun tak paham ler kenapa aku tak boleh nak meluat gila-gila macam dia orang nie meluat. Mak aku pun sama jugak tak suka ahaksss.

Yang kelakarnya ada yang dulu minat bila mek iti nie kawin ngan Datuk K terus tak minat hatta nak mendengar lagu dia sekalipun cam gitu sekali meluatnyer dia orang. Bukannya aku nak defend mek iti nie. Tapi entah ler, aku rasa hal nikah kawin nie aku neutral sikit la. Dah jadi penyanyi no. 1 negara la so paham-paham la media of course la nak dapat kan story pasal dia nak melakukan surat khabar ataupun majalah. Dah jadi public figure, tak ajak media kang di kecam ajak pulak dikecam orang lain. Hai macam-macam hal. Apa-apa pun Siti, Selamat Pengantin Baru lah yer. Moga-moga boleh la adaptasi gelaran Datin tue dengan pelbagai acara. Jgn mas kawin RM22,222 tapi kawin 2 tahun 22 hari 2 jam 2 saat udah ler. Muahahahahaha...

camner aku nak tepek gambar si Siti nieh ahaksss...

Lagi satu citer pasal artis or so called artis or so perasan nak jadik artis. Ehek mau ada yang melenting nie kang. Memang yang ini aku cukup meluat menyampah dan segala macam lagi ler. Balik keje semalam, sampai umah kul 8.30. Husbang aku beli suratkhabar Metro & Kosmo tetiba aku terselak cerita Diana Naim buat buku pasal kisah chentaaa dia ngan Mawi. Aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....... ini memang aku meluat gila dan aku sendiri macam kes siti tadi tak tau kenapa. Masa mula2 baca cerita pasal kes putu tunang dia orang nie aku akui memang aku ngutuk si Mawi nie aper la punya Mawi tunang sikit punya lawa pun leh nak putus.

Patutnya si Diana nie bak kata opis met aku kene lay low. Bukan cam sekarang. Since putus tunang gambar dia pulak aku rasa lagi banyak kat majalah-majalah dan surat khabar. Dan dengar nya pulak nak jadi penyanyiiiiiii.... Alahai. Ish udah-udah la tue walau beribu kali hang kata hang tak amik kesempatan atas populariti mawi tapi orang tetap ckp hang tumpang glemer mawi jugak... isk..isk..... Yang nie memang aku rasa meluat. Sorry la aku ckp apa yang aku rasa pendapat aku pendapat aku sorang dan bukan pendapat orang lain. Mungkin orang lain ada pendapat dia orang sendiri siapa yang tahu. Pepandai ler kome.

aku tak tau ler..dekat sepuluh kali aku try tepek gambar tak gak dapat... heran tul lerrrr...






No comments:

Post a Comment

please be nice to me