Friday, April 6, 2012

Catatan....Preparation New Born



Nak masuk 33 weeks dah...
semalam checkup.... baby sudah 1.9kg....
Alhamdulillah...

Jalan dah start tak betul..
perut pun dah makin berat...
ikut hati, rasa nak cuti awal jek....tapi kang tak shukop cuti..

Okey lah just nak tulis preparation utk new born nie jek

For Baby
1. Baju - sudah
2. Barut - sudah
3. Booties & Mittesn - sudah
4. Botol - sudah
5. Tuala - sudah
6. Napkin - sudah
7 CD / Diapers - CD ada dah .... nak beli diapers jek utk dalam pantang kot kot tak larat nak mencuci
8. Toiletries - sudah
9. Minyak Telon or pepe - belum.... 

aper lagik ek utk baby nie..... nak kene tengok balik list nieh...  apa yang patut di tambah...

Untuk Mummy

1. Kain batik - banyak
2. Baju - ada
3. Bengkung - pakai korset jek kot, tapi bengkung ada ler..
4. Minyak sapu-sapu badan - tak ado lagik
5. Jamu-jamu - dalam pantang la pk
6. Herba mandian - sedang mencarik
7. Akar kayu - rasa cam dah tempah.... nak kene remind balik tokeh
8. Pads - hhhmmm... tak ada..

Adeh cm banyak jek nak beli ehehehe..tak ada la banyak leh beli sekali harung....tapi fasa tak larat bawak badan dah menyerang....huhuhuhu

Doakan saya selamat bersalin....



3 comments:

  1. kak mah nnt pantang pakai cloth pad ke?

    ReplyDelete
  2. selamat berpantang kak...

    ReplyDelete
  3. ingat nak pakai cloth pad jek....tapi tue la.... tengok keadaan...

    ReplyDelete

please be nice to me