Monday, March 28, 2011

Catatan....Mesyuarat PIBG SKSI 2

Boleh jek kan nak hapdet on weekend
laptop opis nie pun haku bawak balik
tapi tak dak masaa weeehhh...

Serius..melayan kek, melayan dak tecit kat rumah
memang ku tak dak masa nak bukak lappy ponggg..
aku bukak pun layan movie yang lepas tue haku pun ketiduran....

Udah la segala tok nenek benda kat opis nie kene block
nak layan youtube pun tak leh (ko keje ke, ko layan youtube kak mah kat opis??)
oopsss...terlebey sudah...

Okeylah panjang lak intro kann...
Hari Sabtu lepas... kami..haku dan inche somi pergi ke mesyorat PIBG..
sekolah anak dara kami yang sulung (anak perempuan memang sorang jek pown)
Sekolah Kebangsaan Saujana Impian 2





Gambar2 buat syarat nak hapdet blog jek muahahaha..
sedey weh tengok...tak ramai mak bapak yang hadir..
aku harap aku rajin la hadir mesyorat PIBG nie utk tahun tahun mendatang...
iyelah utk anak-anak kita jugak kan...

Biasa sekolah pun buat weekend...
nampaknya komitment ibu bapa masih kureng la utk hadir kat mesyorat nieh...

Masalah nak pilih AJK...bukan nya kenal mak bapak yang ada kan
bukannya kita tau kredibiliti dia orang tue camner..
esp. kalau nak pilih tampuk paling tinggi dalam PIBG tue (perkkh ayatt)...

Pesanan kat diri aku sendiri la..hopefully lepas nie aku rajin la nak pegi apa-apa event
yang pihak sekolah dan PIBG anjurkan..
mesyorat nie pun hari hari dak Izzati dok remind ehehehe...

Ada suggestion suh sekolah buat FACEBOOK...
aku setuju sebab dari situ kita leh kenal ibu bapa yang lain
bukan sebagai platform formal sekolah
tapi lebih kepada informal session antara pihak sekolah dan ibu bapa

Tapi cikgu besar cam ragu ragu nak buat..
hopefully PIBG can consider...
dan aku la agaknya orang pertama-tama sekali yang akan LIKE... ahakssss...


Note: Anak murid ada beribu...tapi attendance ibu bapa cuma 120 sahaja...itupun boleh dikatakan separuh datang dari cikgu cikgu sekolah.....sedey kan....huhuhu









2 comments:

  1. ckp psl meeting pibg, sek mia pun br wat sabtu br nie...benar akak ckp, dat why kami tubuhkan FB channel..& blog sentiasa kena update..tp mcm mia ngajar di kg ni...jrg parent buka internet....tp, ada gak yg prihatin...ble org x msk blog& fb sek, kdg2x yg menulis tu pun dh jd give up..hehe..demi nk bg info sek, kena la diteruskan jua..

    tima ksh kpd parent yg prihatin hadir meeting pibg...bkn sng depa nk dtg, ble dtg...kami rs terharu sungguh :-)

    ReplyDelete
  2. bukan nak kata kampung tak maju....mesti ada gak terselit yang reti internet nieh..cam akak nie kat pekan lagik la..memang mak bapak boleh dikatakan reti la nak berfacebook ... tapi guru besar kata... kementerian tak kasi berfacebook segala...kami cam erkkkk...bukan medium formal pun..lebih kepada informal....

    ReplyDelete

please be nice to me