Friday, December 24, 2010

Catatan....Persediaan sekolah Izzati


Semalam Emergency Leave (aiyark lum isi borang cuti lagik)
dok nak uruskan hal sekolah Izzati
sebab Abie cuti sebab tue haku amik EL..
nak tunggu Abie cuti entah bila bila..

Pegi sekolah Izzati...beli buku buku sekolah dia...
sebab ramai member kata takut last minit kang buku abih..
aiyarkk tak mau laaa...


Izzati ngan barang-barang dia...
excited...tak sabar-sabar nak pergi sekolah...
rasa cam ada lagik yang kurang...
tapi boleh pelan pelan kayuh kot....



ini lah antara barang-barang dia tue....fuh
ini pun nampak sikit dah beratus gak tue....



kakak belajar rajin rajin tau...

List nie aku buat utk rujukan dimasa hadapan..mana nak pi tau la kan..
Iskandar nak naik sekolah sok boleh bajet...

Baju Sekolah Kurung = RM60 (beli kain suh Mak Long dia jahit)
Kasut Sekolah 2 pasang = RM43.90
Buku-Buku Sekolah = RM90.00
Register Sekolah = RM35.00 (masa awal2)
PIBG + Tambahan Bayaran Sekolah = RM80.00
Alat tulis = RM50.00 (anggaran tak hengat berapa)
Beg Sekolah = RM25.00
Lain-lain = RM60.00

Jumlah Keseluruhan = RM443.90

Lebih kurang dalam RM500 gak la perabih untuk dia nak naik sekolah nieh,
diam tak diam, duit main keluar jek tak sedar...almost RM500 gak tue..
itupun rasanya ada lagik nak tambah sebab tengok list barang2 kat sekolah
ada yang nak kene beli cam pembalut buku, pensil khat, water color...
ada a few item..yang aku rasa nak hold dulu...

fuh!!!.... 

itu tak masuk lagik van sekolah...ngan sekolah agama.....uhukss..








3 comments:

  1. belum beli lagi buku2 YN.... aduyaiii... takda masa... kedai buku tutup lak masa wiken nie... huhuhuh...

    ReplyDelete
  2. Peningkan nak kuar duit byk...sya kira duit utk danish semua termasuk yuran sek agama dh dekat 1K...pening...

    ReplyDelete
  3. perghhhhhhhhbnyk gak kosnye izzati kena blajo rajin2

    ReplyDelete

please be nice to me