Thursday, November 25, 2010

Catatan....Inilah dapur ku!!


Okey...aku jek yang terkinja-kinja nak tayang dapur old pesen haku nieh
orang lain tak suruh pungggg... 
dapur haku tak dak island
tak dak kabinet canggih..
tak dak aper ke benda nama yang sedut asap tue..ehehe
dapur haku ni memang betul2 old pesen...
kabinet dari kayu kayan...
iyelah aku duduk kat rumah ni dari umo 6 tahun
now dah 34 tahun so kira la sendiri yerrr berapa puluh tahun dah duduk ghumah nieh...




gambar kat atas ni view dari ruang makan haku...huhuhu...
old pesen kan dapur haku.... ehehe..abaikan la keadaa yang semak dan berserabut ittew...




ini view dari pintu dapur.....
area letak dapur tue dulu ada dapur yang sekali ngan oven tue..tapi dah ghusak...kene buang ler..


ini pulak view dari depan pintu bilik ayor...ehehehe....
nampak tak... aku dulu pun ada gak tempat sedut asap tue...
tapi dah ghusak kene tanggal dan buang ler..

ada rezeki memang nak mek ober ini dapur...nak tambak lagik ke belakang
sebab tanah kat belakang tue luas lagik
boleh buat lagik dua bilik kalau nak...

tapi lum ada rezeki terlebih lagi nak renovate...
kalau lah boleh kuarkan duit kwsp nak renovate ghumah
sebab aku takkan ada nak beli ghumah lain dah
ini lah rumah yang akan aku tinggal
ghumah pesaka kannnn.....huhuhuhu..

very the oudated kan dapur aiii...ngeh ngeh ngeh....









6 comments:

  1. walopon out dated (akak yg ckp bukan kita...hahha)
    tp ada sentimental value gituu....xpe...pelan2...dpt duit epf sok...sila buat island x hagak2 di tgh2....ala2 pulau tioman pon hocayyy....

    ReplyDelete
  2. byk gler notes..apa laa notes tuh gaknya ehh..ekekee

    ReplyDelete
  3. illa....sila lihat entry terdahulu...

    ReplyDelete
  4. old pesen pon old pesen la mahh... janji tak dibelenggu hutang hokay! dahla umah ko beso...

    ReplyDelete
  5. akk..bersihnye dapur akk...
    sy nye hu hu hu hu...malu nk tayang berserabut habih

    ReplyDelete
  6. besar tapi banyak perabot..next week sesi nak buang perabot pulak...

    lin..bersih?? tak ada nya bersih dek non..

    ReplyDelete

please be nice to me