Friday, October 22, 2010

Catatan....Berpantang!!


Huish nak citer aper pasal pantang nieh
Tak ada aper pun..
Dulu masa Izzati berpantang ngan arwah ibu..
Ibu jenis tak kisah sangat...
Tapi still jaga jugak makan seme la..cuma dia titik beratkan tungku, berbengkung segala
Makan... kalau ko rasa tak ada pepe... badan okey makan lah...
Jamu-jamu...memula beli hok amway..
Pastu ada bidan urut datang... dia bagi ubat-ubat dia..
Siap tangas segala...kurus turun 20kg...
Makan lima kali sehari.....

Time Iskandar pulak dengan makcik aku dua orang..
Lagi best.. rock n roll lagik..
Segala lauk pauk aku seme al gorengggg jek...
Orang urut pun aku yang carik....
Jamu....telan Jamu Mak Dara jek....
Tangas tak dak...tapi ku buat sauna jek... dah ada bendanya kan...
Nak kata kurus sangat tue biasa-biasa jek..
Tapi turun gak banyak jugak...tapi tak cam time Izzati la.......
Makan lima kali sehari....

Time Iqhram ni pulak...duduk dengan kakak aku..
Ingatkan dia pun rock n roll jugak...
Tafii...aiii dia lagik strict daaaa...huhuhuhuhu...
Tukang urut dia yang carikan
Jamu pun dia yang belikan..hamik... sebeban ubat hoccay...
Sendayu Tinggi punya set...
Kena makan hoccay..mahal-mahal belikan takkan ku nak tengok jek...
Makan pulak...everything either masak bening or kukus sajork...huhuhuhuhu..
2 minggu lepas bersalinkan Iqhram

Berat Sebelum Mengandung = 63kg
Berat Terakhir Sebelum Bersalin = 73kg
Berat Selepas 2 Minggu Bersalin = 59kg

Huhuhuhu terkejut jugak haku
Sebab...hari hari makan lima kali sehari yer..
Kadang-kadang malam lapau ku cengkelat gak makan roti sekeping dua..
Memang badan haku dalam pantang cepat turun....
Provided...aper segala makanan cam ais ais ker aper ker tak makan /minum kan
Mana la tak senang turun...tak dak rahsia noksss....
Ini ku belum buat sauna lagik nie nak buang toksik (utk segala jerawat kat badan)
Agak-agak kalau aku buat sauna boleh turun lagik ker...kuhik kuhik kuhik..

Next time haku citer haku makan aper dalam pantang kali nieh....
Tak tau nak letak gambar aper...
Gambar cilok la cik gugel....







4 comments:

  1. kalo camtue pasni ko mentenkan aja berat ko mahhh .. ais tue kalo boleh setahun ko tak ambik ..

    slim melim la ko pasni ...hihihi

    ReplyDelete
  2. wow..bestnyer....saya pon nak jadi macam k.mah..
    b4 mgandung nerat 60kg
    sekarang mengandung dah 76.5kg..
    adakah pas bersalin n pantang nie blh turun jadi 50 lebih...hehehe....

    ReplyDelete
  3. huhuhuhu....aci tak dah turun lagik 9kg...huhuhu....

    ReplyDelete
  4. untuk orang perempuan pun aku terbaca ..arghh

    ReplyDelete

please be nice to me