Wednesday, September 22, 2010

Catatan....Emosi tak stabil


Saya penat dah la...
Saya letih sangat....
Saya dah tak tau nak cakap macammana...
Saya cakap salah
Saya tak cakap lagi salah....

Saya tak tau rentak macammana saya nak buat lagi
Saya tak tau hala mana saya nak tuju lagi
Saya penat sangat....
Saya teringin juga nak jadi macam orang lain...

Saya cuba nak faham keadaan....
Saya cuba nak jadi manusia yang memahami...
Saya cuba utk tidak menyusahkan....

Tapi hati saya ada ker orang nak jaga...
Keadaan saya ada ker orang nak fikir...
Beban rasa nie ada ker orang tolong ringankan...

Saya rasa macam saya sorang-sorang jek...
Saya rasa macam saya sorang-sorang jek nak fikirkan semua...
Saya rasa tak ada siapa pun yang ambil berat perasaan saya....
Kenapa saya rasa macam berat sebelah....
Kenapa saya rasa macam saya sorang nak cuba fahami keadaan....
Kenapa saya rasa macam semua orang tak faham saya.....

Macam saya cakap saya cuba untuk memahami...
Tapi ada tak orang nak fahami saya....
Kadang-kadang saya takut saya mati rasa...
Kadang-kadang saya takut saya mati perasaan....
Kadang-kadang saya takut nanti saya sakit jiwa.....

Airmata nie tumpah lagi......






2 comments:

  1. awat ni Kak Mah? jgn la sedih2. cuba bawa bertenang. ngandung ni kena la happy2, jiwa bersih, tenang. time gini2 kena fikir nikmatnya ngandung dan rasa seronok nak tempuhi hari bersalin nanti. itu pasal hang selalu jer sakit (kalau ikut FB status hang la, hehe). jgn monyok2. kalau ada masalah ke apa, kewangan ke apa, serabut dgn budak2 ke, serah kat laki hang jer untuk fikir.

    isk tak boleh la dia biar hang stress mcm ni. risau plak aku. bukan nak compare, tapi masa aku mengandung mmg aku try to be as positive as i can.

    buang benda negatif2 tu. ini baby belum lahir lagi. bila dah lahir, takut hang tak prepare mental dan fizikal lagi haru. kesian kat budak2.

    just me 2cents.

    ReplyDelete
  2. kenapa kak?
    sabo kak sabo..

    istighfar banyak2... nak suh kak mengaji lebih lagi kot.. huhu sabo kak sabo... sy kalo hangen satu badan.. hadap quran la meleleh2 air mata hahaha.. anak igt sy menghayati padahal melayan perasaan huhu..

    tabah kak ye..

    jangan sedey2 nanti baby moody.. akak gak yg ssh huhu...

    ReplyDelete

please be nice to me