Thursday, May 13, 2010

Catatan....Macammana Ek?


Macammana ek...

You have been living with him almost 8 years.... suddenly..got news... he have to posting to another country....

Tiba-tiba cam blank.... ku tak kisah pun....tapi cam...errrk boleh ker tanpa dia ada kat sisi...

walaupun ku bukan la dak manja yang selalu mengharapkan dia...
ku masih independent....
tapi cam...ku terasa kehilangan...


Kalau dia outstation pun bukan lama....ini kene posting kat negara lain lak tue...


hhhm..mungkin rezeki baby dalam perut kot...
tunggu je lah kalau benda ni betul2 jadi kenyataan....




15 comments:

  1. kalo aku kan mah, aku ekut ..

    ambik cuti tanpa gaji sekian tahun ... hihihi

    ReplyDelete
  2. owh.. sila la ikut..
    mmg masa kita blom mengalaminya kita rasa kita strong, kuat, xde la manja2.. tp, bila dah mengalami, baru kita tahu..huhuhuhu.. saya pjj ngan hubby.. weken baru jumpa.. kadang2 rasa strong. handle diri, anak, umah sendiri.. tp, on the other side.. diri kita kosong.. ni tambah nak jauh ke negara org nih.. harap pertimbangkan la semasak2nya..
    good luck!

    ReplyDelete
  3. owh.. sila la ikut..
    mmg masa kita blom mengalaminya kita rasa kita strong, kuat, xde la manja2.. tp, bila dah mengalami, baru kita tahu..huhuhuhu.. saya pjj ngan hubby.. weken baru jumpa.. kadang2 rasa strong. handle diri, anak, umah sendiri.. tp, on the other side.. diri kita kosong.. ni tambah nak jauh ke negara org nih.. harap pertimbangkan la semasak2nya..
    good luck!

    ReplyDelete
  4. kalu aku...kalu laki aku kena posting ke tmpt lain...hatta negara lain pom, tak timbul soal nak ikut tak ikut, confirm aku kena misti ikut, and laki aku pon wajib suh aku ikut...so..ko ikut lah....amek unpaid leave ker...mcm kakak and makcik2 aku...gitu la...

    ReplyDelete
  5. hhhmm.... tunggu je lah kot confirm dia kene pegi.... tapi tak ada la jauh mana punggg.... memang negara lain...tapi tak jauh la sangat...

    seberang tambak jek.... nak ikut tue... kene tengok la kalau setahun dua jek... ish kene pk dulu masak-masak..yang penting dia kene pegi dulu (kalau confirm)

    ReplyDelete
  6. anyway..tks for the suggestion and advise...

    ReplyDelete
  7. betul...walopon kuat dan bleh go thru..diri amatlah kosong dan lompang! tapi nak survive kat jaman moden inih amatlah memerlukan pergorbanan!

    ReplyDelete
  8. adeh ...lupa nak sign out plak...kak mah ini zea tau..ekekek

    ReplyDelete
  9. iyer zea.... nak survive dgn zaman skrg nie amat memerlukan pengorbanan...ku rela...tapi tue lah... condition tengah mengandung nie ada rasa risau jugak...

    ReplyDelete
  10. erm..susah nak cakap sebab tak da pengalaman..tp lau spouse yang ikut g oversea kena kuat semgt, mental dan fizikal..sbb spouse byk main peranan..ni awe balajar dalam International HRM, so be strong kak..
    ~ lau awe tmpt akak pun awe buntu jugak...hehehe ~

    ReplyDelete
  11. iyer awe... hasrat nak mengikut tu tak terfikir pun.... cuma terfikir keadaan berjauhan nie jek....

    ReplyDelete
  12. Kalau eynda....eynda ikutttt....takkan biar lakiku sorang2 kat negara lain kikiki....rezeki baby dlm perut tu :-)

    ReplyDelete
  13. mah, fikir yg terbaik...jika benar2 berlaku.

    disini mmg tempat kita, ada keluarga tapi adik beradik tak sama dengan suami...huhuhu...

    pada aku yg sebaiknya ko ikut...

    ReplyDelete
  14. ikut la kak...
    meh jadi jiran i meh..

    meh la meh laa... ekekeke

    ReplyDelete
  15. apa apa pun benda ni masih blurr lagik...tunggu je lah aper kesudahannya.... kalau nak ikut pun harus lepas bersalin baru ikut rasanya....

    ReplyDelete

please be nice to me