Tuesday, April 20, 2010

Catatan....12 Weeks

Salam,

My pregnancy dah 12 minggu dah.... semalam naik kerja...dapat berita ada rakan seangkatan yang mengandung sama-sama kat office nie misscarriage... nauzubillah... seram bulu tengkuk bila dengar citer tue...

Mummy doa kandungan Mummy dok sihat sampai ke akhirnyer setelah bermacam dugaaan Mummy dok tempuh sepanjang pregnancy kali nieh....

Kuatkan la kandungan Mummy nieh Insya'Allah.... aminnnnn....

Baru 12 minggu....tapi Mummy dah dok pk after birth sok dah....giler kan... tapi kan bila dok pk pk balik... bulan 10 tue ikutkan tak ada la lama mana pun.... ini pun gedebak gedebuk dah tiga bulan kandungan Mummy..... huish.... memang sekarang masa cepat sangat berlalu......

Dok pk lepas bersalin sok sapa nak jaga Mummy nie ha.... ikutkan Mummy nak pantang sendiri jek kat rumah.... jaga diri sendiri... Abie lak cam tak confident..dia pulak keje tak tentu masa..... kalau dulu keje flexi sikit skrg nie memang kene ikut time.... balik pun jauh malam kalau kene shift petang....

Abie tak confident nak tinggalkan Mummy sorang-sorang..dia confident ada orang jaga Mummy makan Mummy aper seme..... hhhhm...dok pk saper la nak mintak tolong jagakan Mummy..... Abie dah terfikir nak panggil UCU kat Shah Alam..masa time Iskandar memang UCU ngan ENCIK (both are my aunty) yang jaga....tapi Mummy cam tak sedap pulak nak nyusahkan orang.....hhhm...tak per ada lagik 6 bulan utk difikirkan...harap-harap ada jalan penyelesaian....

Aper?? confinement lady.....uhuhuhuhu tak per lah..... makcik urut tak per lah...nak amik confinement lady duduk sekali jaga Mummy ngan baby rasa tak mampu ler..... golongan marhaen cam Mummy nie....banyak nak guna duit hat lain.... tak kot..... nanti-nanti lah....

My akal dok terfikir kakak ku di Sg. Long sahaja.... kakak ipar??? yang skrg jaga Izzati ngan Iskandar tue?? errrkk... adik ipar ku pun mengandung saing sekali..beza dalam dua tiga minggu..harus la kan.... adiknyer dijaga dulu...huhuhuhuhu.....

rasa macam....duduk rumah jugak ler nieh ehehehehehe...ontahhhh...





2 comments:

  1. banyk bersabo ye kak..insyaallah ada jln penyelesaiannye...klu ditakdir berpantang kt umh n hubby akk sgt bz, insyaallah, allah akn pemudahkan urusan akk...

    ReplyDelete
  2. insya'allah...... hati tu rasa berat nak tinggal kat rumah jek...tapi tak kisah la..ada orang jaga pun okey jugak...

    ReplyDelete

please be nice to me